PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
22 november 22 november

10.00 uur: Vredekerk
Einde kerkelijk jaar


Voorganger: Ds. R. Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Eigen gemeentewerk
2e collecte: Diaconie - Pastoraat: Omzien naar mensen binnen en buiten de kerk

Deze zondag is het Eeuwigheidszondag, de zondag van het gedenken van de overledenen uit het afgelopen kerkelijk jaar. Ook op deze gevoelige zondag hebben de beperkingen van deze coronatijd helaas hun invloed. Zoals in het zeer beperkte aantal aanwezigen en het niet zelf tijdens de dienst kunnen aansteken van gedachteniskaarsen door wie iemand willen gedenken. We doen ons uiterste best om deze altijd zo warme en verbindende dienst zo waardig en goed mogelijk vorm te geven. In de ochtenddienst zullen de momenteel gebruikelijke 30 kerkgangers uit de gemeente welkom zijn na aanmelding. Alle anderen zijn via de onlineverbinding welkom om de dienst bij te wonen. De families van hen die we gedenken worden voor de online-dienst uitgenodigd, of om met maximaal twee personen persoonlijk aanwezig te zijn. Gelukkig maken mw. Lidy Hogenkamp en mw. Marja Keddeman ook dit jaar weer een mooie liturgische schikking op de tafel, en daarin plaatsen we de gedachteniskaarsen. De ouderling van dienst zal deze dan tijdens het noemen van de naam ontsteken aan het licht van de Paaskaars.
Wij gedenken deze zondag:

- Cornelis (Cees) van Maanen
- Cornelis (Cees) Verheus
- Marius Akko Anne (Bas) Nawijn
- Geesje Jantina (Gé) Meijerink - Huisman
- Jannigje (Janny) Ravenhorst - van Cappelle
- Antje (Annie) Gerssen - ’t Hart
- Adrie Janny (Adrie) Blaauwendraat - Slotboom

Wij noemen hun namen met liefde en eerbied. Ook ontsteken we een kaars voor allen die gestorven zijn, en we gedenken daarmee in het bijzonder allen die gestorven zijn als gevolg van het coronavirus. We wijken op deze zondag af van de moeilijke apocalyptische lezingen van het leesrooster en kiezen voor Psalm 56 uit de Nieuwe Bijbel Vertaling én in de woorden van Huub Oosterhuis in zijn "150 psalmen vrij". We laten ons raken door het beeld van de psalmdichter: God die onze tranen opvangt in zijn kruik. Oosterhuis dicht:

"Bij jou mogen zijn
die mijn wankelingen kent
mijn tranen telt en bewaart
is alles.”

Om de families en jullie als gemeenteleden toch in staat te stellen ook zelf een kaars te ontsteken zal de Vredekerk ’s middags tussen 15.00 en 16.00 uur open zijn. Dit, nadat de kerk goed gelucht en gereinigd is. Met de volgende maatregelen (gezondheidscontrole, neus-mondmasker dragen en het volgen van de aangegeven looproute) is er dan alsnog de mogelijkheid in de kerkzaal op de manier zoals we gewend zijn een gedachteniskaarsje aan te steken aan het licht van de Paaskaars. Onze cantor-organist dhr. André Verheus zal de piano en/of het orgel bespelen. De predikant of een kerkenraadslid zal op het liturgisch centrum aanwezig zijn. Op tafel is nog de liturgische schikking te zien, waarin de kaarsen die die ochtend zijn ontstoken weer branden. De kerk is open ook voor mensen buiten onze gemeente die iemand willen gedenken, maar het is uitdrukkelijk niet de bedoeling drukte te veroorzaken of een plaats van ontmoeting te zijn. Het gaat écht om het moment van gedenken in de ons vertrouwde kerkzaal.

Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl.
Van toepassing zijnde maatregelen i.v.m. de coronacrisis: klik hier.
Collectes alleen d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.
Dienst bijwonen? Dan van tevoren aanmelden: e-mail (info@pknsoesterberg.nl) of evt. telefonisch (06-48317023)
.

terug
 
 
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
Externe links
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.