PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
27 november 27 november

10.00 uur: Vredekerk
   Eerste Advent 
   

Voorganger: ds. Renske Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten pastoraat
2e collecte: ZWO - Stichting de Vrolijkheid

Het is eerste zondag van de advent en we beginnen met jong en oud aan het adventsproject: “Levenslicht”. Zo heet ook het bijbehorende projectliedje met tekst van Eric Idema (te zingen op de melodie van lied 469, “Ik ben een engel van de Heer”). De uitdrukking “het levenslicht zien “betekent geboren worden. Levenslicht is vanaf de schepping een wonder dat God aan mensen geeft. In dit project horen we over enkele vrouwen die daarbij een belangrijke rol spelen. We lezen deze zondag 2 Samuel 1: 14-27a, over Batseba, de vrouw van Uria en later van David. We verwijzen ook naar 1 Koningen 1, waar verteld wordt dat Batseba er mede voor zorgt dat Salomo koning wordt. Daarom zien we ook een kroon op de projectverbeelding. De liturgische kleur is het paars van de voorbereidingstijd, en ook de liturgie ondergaat weer een aantal kleine aanpassingen. Het Onze Vader wordt gesproken, en klein- en groot glorialied komen te vervallen terwijl het kyriegebed wordt vervangen door een gebed van inkeer met een bijpassend lied. Op tafel een liturgische schikking van de hand van Marja Keddeman, waarin deze zondag de eerste van de vier adventskaarsen wordt aangestoken.

N.B. Na de dienst is er deze zondag een extra wereldwinkelverkoop, met naast de vaste eerlijke producten (zoals koffie en thee) deze keer veel leuke cadeautjes voor de feestdagen Sinterklaas en Kerst. Ook is voor 1 euro de adventskalender van de PKN te koop, met als thema “Aan tafel!”. Neem wat contant geld mee dus, of vraag bij degene die achter de tafel staat of er ook d.m.v. een tikkie betaald kan worden. Dat ging de vorige keer prima.

De dienst is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. (klik hier voor nadere instructies).
Collectes zijn er fysiek bij de uitgang van de kerk en ook d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.