PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
31 oktober 31 oktober

10.00 uur: Vredekerk
   ZWO-zondag/Dankdag
   Viering Heilig Avondmaal

Voorganger: Ds. Renske Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kerkrentmeesterlijk quotum
2e collecte: Diaconie - Werelddiaconaat Indonesië Kerk versterkt werk en positie van boeren.

Vandaag is het een bijzondere zondag. We nemen in deze dienst de herziene versie van de Nieuwe Bijbel Vertaling in ontvangst. En we vieren op deze ZWO-zondag met jong en oud de Maaltijd van de Heer, op dezelfde wijze als op de startzondag. De lezing voor deze zondag is Johannes 9: 1 – 41, waar Jezus iemand geneest die vanaf zijn geboorte blind is. De omstanders kunnen hun ogen niet geloven: is dat echt die man die blind was? Sommigen zeggen dat hij het niet kan zijn, maar dat hij er wel op lijkt. Sommige Farizeeën zeggen dat Jezus niet van God kan komen omdat hij dit opsabbat gedaan heeft. Dan is de vraag: “Wie is hier blind?”. Als alles gaat zoals we hopen planten we na afloop van de dienst met de kinderen van de kinderkring en de jongeren van de tienerdienst een tweetal appelbomen in de kerktuin. Dit indachtig de woorden die worden toegeschreven aan Maarten Luther, aan wie we op deze dag van de Reformatie denken: “Als ik wist dat morgen de wereld zou vergaan zou ik vandaag nog een appelboom planten.” Zo willen we – geraakt door de overdenking in de vorige Kerk Onderweg – laten zien dat wij vanuit de Vredekerk ook zorg dragen voor de aarde waar we op leven.

I.v.m. de versoepelingen van de coronamaatregelen hoeft u zich niet meer van tevoren aan te melden als u deze dienst wilt bezoeken. De 1.5m maatregel is veranderd in gepaste afstand. Er worden 50 bezoekers toegelaten. Handen ontsmetten bij binnenkomst. Mondkapjes zijn niet meer verplicht. Meer details in het hoofdstuk "Coronamaatregelen"
Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl (klik hier voor nadere instructies).
Collectes fysiek bij de uitgang van de kerk en d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.