PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
5 september 5 september

10.00 uur: Vredekerk 
   Startzondag
   Viering Heilig Avondmaal

Voorganger: Ds. Renske Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten kerkdiensten
2e collecte: Diaconie - Werelddiaconaat Ghana "Een sterke kerk op een kwetsbare plek" 

Op deze zondag openen we het nieuwe kerkelijke seizoen, dat binnen de PKN als jaarthema zal dragen: “Van U is de toekomst”.  Het is heel mooi om te kunnen meedelen dat we op deze startzondag met elkaar weer de Maaltijd van de Heer zullen kunnen vieren. De diakenen hebben zich gebogen over een manier om dit verantwoord te doen en zullen dat in de uitnodiging en op de zondagmorgen met ons delen. Wat zal het fijn zijn om samen het breken en delen van brood en wijn te beleven en onze ver-bondenheid in Christus zo te laten versterken. De Schriftlezing op deze zondag zal zijn Johannes 7: 1 – 24, waar we lezen hoe Jezus eerst niet en uiteindelijk tóch (in het geheim) op het Loofhuttenfeest naar de tempel gaat. Jezus beseft dat Hij in Jeruzalem gevaar voor zijn leven loopt en toch begint Hij in de tempel weer over God te vertellen. Het is vast niet toevallig op het Loofhuttenfeest, als de mensen in een hut met een bladerdak gedenken dat God zijn volk beschermde in de woestijn. Hoe dreigend de wereld ook is, hoe schamel het dak: wij zijn thuis bij God. Op deze zondag gaan ook de kinderkring en de tienerdienst weer van start, en hopen we dus in en om de kerk weer écht samen te zijn. We willen ook creatief aan de slag met het jaarthema en laten ons leiden door een suggestie van de PG Woensdrecht. Zij stellen: “Het nieuwe jaarthema “Van U is de toekomst ‘’ bruist van optimisme, maar we kunnen het afgelopen jaar toch niet zomaar vergeten’’. Daarom willen we onze startzondag beginnen met een heleboel gebroken kopjes, borden etc. De scherven van een bizar jaar. Het serviesgoed zal heldere kleuren hebben. Er wordt nog nagedacht of we gemeenteleden voorafgaand aan de dienst deze scherven zullen laten maken. Het kan een opluchting zijn om je frustraties zo van je af te gooien! (…) Na de dienst gaan we met de scherven mozaïeken maken met als achterliggende gedachte: uit scherven kan iets moois komen.” Wendy Knoops is nog bezig met een nadere uitwerking die het meest past bij onze gemeente, zodat ook wij met gemeenteleden die dat willen na afloop van de kerkdienst een mozaïek kunnen maken met de scherven. Want ook wij geloven dat door lijden heen, de scherven van ons bestaan, weer iets moois kan ontstaan. Het mozaïek zal een mooie plaats krijgen in de kerkzaal of de ontmoetingsruimte. De kerkenraad verzorgt iets lekkers bij de koffie, die bij mooi weer buiten rond de statafels, en bij minder weer ook weer (deels) binnen gedronken kan worden. Welkom op deze startzondag!

I.v.m. de coronamaatregelen dient u zich van tevoren aan te melden als u deze dienst wilt bezoeken. Bovendien worden er maximaal 50 bezoekers toegelaten en gelden in de kerk de gebruikelijke maatregelen zoals handen ontsmetten en 1,5 m afstand. Mondkapjes zijn niet meer verplicht. Meer details in de e-mail met de uitnodiging voor deze dienst en in het artikel coronamaatregelen.
Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl (klik hier voor nadere instructies).
Collectes fysiek bij de uitgang van de kerk en d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.