PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte diaconie 16 februari Collecte diaconie 16 februari

Werelddiaconiaat - Kameroen "Samen werken aan een stabiele toekomst"
Klein maar krachtig. Dat typeert de 8 Lutherse Broederkerk van Noord-Kameroen. Het is een kerk die de boerengemeenschap houvast wil bieden, in materieel én in geestelijk opzicht. Via Kerk in Actie steunt u twee van hun programma’s: duurzame landbouw voor voedselzekerheid en de opleiding van predikanten. De Lutherse Broederkerk heeft 250.000 leden en 1.300 kerken in Noord-Kameroen in een gebied zo groot als Nederland. De kerk is actief betrokken bij het onderwijs en de gezondheidszorg in de regio, bij de verbetering van de landbouwmethoden en microkrediet voor kleine ondernemers. De kerk traint het kerkelijk kader en produceert Bijbels en liturgisch materiaal in vijftien lokale talen. Zo is de kerk een plek voor groei, bezinning en gebed geworden voor de boerengemeenschap van Noord-Kameroen. Wat kan de Lutherse Broederkerk doen met uw bijdrage?

  • Een schaap die melk en mest levert kost € 45. • Een stevige kruiwagen (voor transport van de oogst) kost € 105
  • Eén jaar opleiding van 1 student kost € 2.000 (omdat de gemeente die de kandidaat steunt meebetaalt aan de opleiding).
terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.