PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte 23 augustus Collecte 23 augustus

Kerk in Actie: Hulp voor getroffenen explosie Libanon
Door de enorme explosie op 4 augustus in de haven van Beiroet zijn zeker 160 doden en duizenden gewonden gevallen. Zeker de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis.
Naast de vele slachtoffers en materiële schade doemt er een nieuw probleem op. Ook graansilo´s in de haven zijn zwaar beschadigd. Nu is men vooral gericht op medische zorg, de ziekenhuizen zijn overvol. Maar straks is er het probleem van tekort aan meel.
Ruim 300.000 mensen zijn van het ene op het andere moment dakloos geworden. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer.
Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, zullen lokale kerken en organisaties op korte termijn ondersteund worden bij het uitdelen van voedsel, kleding en hygiënematerialen. Op de langere termijn zal geholpen worden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.
Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!

N.B.: I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus is er in de kerkdienst geen collecte, maar u kunt gebruik maken van de digitale collecte. De instructies hiervoor vindt u hier. Wilt of kunt u hiervan geen gebruik maken, dan kunt u uw gift over maken naar bank­rekeningnummer NL56 RABO 0373 7047 39 t.n.v. PG Soesterberg o.v.v. het collectedoel.
terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl

Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.