PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
18 september 18 september

10.00 uur: Vredekerk
   Vredeszondag; Oecumenische dienst


Voorganger: ds. Renske Zandstra en mw. Jannie Barlo
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten kerkgebouw
2e collecte: KiA - Zending Syrië: De kerk als plek van hoop en herstel

Aan het begin van de Vredesweek vieren we met de parochie samen de oecumenische vredesdienst, waarin mw. Jannie Barlo als lector mee voor zal gaan. Het gaat in deze week om de “Generatie Vrede”. PAX schrijft: “De oorlog in Oekraïne laat ons des te meer beseffen dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouw. Zeker in een tijd waarin de wereld om ons heen snel verandert, nieuwe dreigingen op ons afkomen en grote vraagstukken over veiligheid op tafel liggen. Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen, in de gedachtegang van Exodus 20: 4 - 6, waar de vraag wat het doen of laten van de ene generatie betekent voor de andere op-popt. Samenvattend: “Heb lief en durf te vertrouwen op God. Generaties die na jou komen hebben er baat bij.” We luisteren naar een prachtige “psalm 156” van Enis Odaci, met de titel “ Generaties”. We lezen uit Amos 8: 4 - 7, waar hebzucht en uitbuiting onder zware kritiek komen te staan. De evangelielezing is uit Lucas: hoofdstuk 16: 1 - 9, over een rentmeester en schuldeisers, over in de problemen komen door wanbeheer en dan geld en bezit aan wenden om een nieuw begin te maken. Het Gemengd Koor van de parochie o.l.v. Jan Schuring zal aan deze dienst meewerken, en met en voor ons zingen. We maken graag gebruik van het door PAX aangereikte liturgische materiaal. Tegen het einde van de dienst wensen we elkaar de vrede toe.

De dienst is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. (klik hier voor nadere instructies).
Collectes zijn er fysiek bij de uitgang van de kerk en ook d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.