PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag  om 10.00 uur een kerkdienst. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.

 
Jaarthema 2018/2019 "Een goed gesprek" Jaarthema 2018/2019 "Een goed gesprek"

Het jaarthema voor 2018/2019 luidt "Een goed gesprek". Het nieuwe jaar is gestart met een feestelijke startdienst op 2 sept. 2018 met als thema "Nu zie ik het". Centraal hierin stond het verhaal uit Marcus 8 over de genezing van een blinde man, die in een één op één ontmoeting met Jezus genezing vond. 
Het nieuwe jaarthema werd geintroduceerd d.m.v. een “rad”, waarop ook nog enkele vraagtekens staan. Wellicht kunnen die aan het eind van het seizoen, na vele goede gesprekken, ingevuld worden...
Na de dienst werden er, onder het genot van een kop koffie met kletskoeken, enkele activiteiten aangekondigd, om de goede gesprekken op gang te brengen, zoals een wandelestafette, bij elkaar op de koffie gaan en een aantal diners aan huis. U hoort er in de loop van het seizoen meer van.

 
Kerkdienst zondag 16 december Kerkdienst zondag 16 december

Er is om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger is ds. R. Zandstra.
Op deze derde adventszondag zullen twee Iraanse mannen, Vahid Ghanbari en Alireza Fallahi, openbare belijdenis van hun geloof afleggen, waarna zij de Heilige Doop zullen ontvangen. Het contact met hen dateert nog uit de tijd dat zij in het AZC zaten.
Het thema is deze zondag: “Vreugde”, en we lezen uit Sefanja 3: 14-20. In de tijd van Sefanja is Jeruzalem in de ban van andere goden. Zelfs de tempel is ontheiligd. Maar er komt een tijd dat God weer midden tussen zijn volk zal zijn. Mensen komen tevoorschijn uit hun schuilplaatsen. Het is feest en tussen de puinhopen wordt gedanst. De geloofsuitspraak is deze zondag: “Ik geloof in vrijheid”.

 
Soesterberg zingt kerst - 16 december 20.00 uur - St. Carolus Borromeüskerk Soesterberg zingt kerst - 16 december 20.00 uur - St. Carolus Borromeüskerk

 
Ruimte huren? Ruimte huren?

De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.

lees meer »
 
Nieuwe rekeningnummers per 1 nov. 2018 Nieuwe rekeningnummers per 1 nov. 2018

M.i.v. 1 november 2018 zijn de IBAN rekeningnummers voor o.a. de vrijwillige bijdragen aan de actie Kerkbalans, het kerkblad Kerk Onderweg en het bestellen van collectemunten, gwijzigd. Kijk hier voor de details.

 
Jaarverslag 2017/2018 Jaarverslag 2017/2018

Wilt u het op de gemeenteavond op 16 mei 2018 getoonde jaarverslag 2017/2018 nog eens op uw gemak bekijken? U kunt het oproepen en eventueel downloaden vanaf de 'Downloads'-pagina.

 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?

Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.

lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk

In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.

 
De preek De preek

Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkbalans

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.