PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag  om 10.00 uur een kerkdienst. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.

 
Jaarthema 2018/2019 "Een goed gesprek" Jaarthema 2018/2019 "Een goed gesprek"

Het jaarthema voor 2018/2019 luidt "Een goed gesprek". Het nieuwe jaar is gestart met een feestelijke startdienst op 2 sept. 2018 met als thema "Nu zie ik het". Centraal hierin stond het verhaal uit Marcus 8 over de genezing van een blinde man, die in een één op één ontmoeting met Jezus genezing vond. 
Het nieuwe jaarthema werd geintroduceerd d.m.v. een “rad”, waarop ook nog enkele vraagtekens staan. Wellicht kunnen die aan het eind van het seizoen, na vele goede gesprekken, ingevuld worden...
Na de dienst werden er, onder het genot van een kop koffie met kletskoeken, enkele activiteiten aangekondigd, om de goede gesprekken op gang te brengen, zoals een wandelestafette, bij elkaar op de koffie gaan en een aantal diners aan huis. U hoort er in de loop van het seizoen meer van.

 
Kerkdienst Pasen 21 april Kerkdienst Pasen 21 april

Op deze Paasmorgen, 21 april a.s. vieren we om 10.00 uur in de Vredekerk o.l.v. ds. R. Zandstra met jong en oud een feestelijke Paasdienst, met als thema: “Een nieuw begin.” Op de liturgische tafel zien we hoe de dorre tuin tot leven is gekomen. “Licht breekt door het duister. Begin van leven wordt ingeluid. Bloesem breekt de knop op het dode hout. Narcissen, Paastrompetten, doorbreken de doodse stilte en juichen in het Licht van de Paasmorgen.” Aan het begin van de dienst dragen Jasmijn Verduijn en Jelle van den Hoek de nieuwe Paaskaars binnen, en samen met de andere kinderen wordt dan het licht van Christus door de kerk verspreid. Ondertussen zingen en neuriën wij dat de Geest van God een nieuw begin gemaakt heeft. Kinderen en tieners lezen mee in deze dienst. We zingen deze morgen allerlei prachtige vrolijke Paasliederen, o.a. op de melodie van “Glorie, glorie, halleluja”, en zijn blij met de muzikale medewerking van zowel de cantorij o.l.v. André Verheus als van de blazers van het Vredekerk Music Ensemle. Met de cantorij leren we een nieuw lied van de maand, en de cantorij zingt na de preek “ Lord, I strech my hands”. De kinderen (en wij) leren hun zevende vaardigheid om een nieuw begin te kunnen maken: hulp vragen. Dat klinkt ook door in het einde van het verhaal van Julia en Stef en de tuin die zij aanleggen. Als de kinderen weer terug zijn van de kinderkring belijden we allemaal samen ons christelijk geloof. Bij de uitgang delen de kinderen “Paasbloemen” uit.

 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films

De in mei jl. ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.

 
Ruimte huren? Ruimte huren?

De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.

lees meer »
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?

Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.

lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk

In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.

 
De preek De preek

Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.