PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM
Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag  om 10.00 uur een kerkdienst. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.
 
Jaarthema 2019/2020 "Een goed verhaal" Jaarthema 2019/2020 "Een goed verhaal"
Het jaarthema voor 2019/2020 luidt "Een goed verhaal". Het nieuwe jaar is gestart met een feestelijke startdienst op 8 sept. 2019 met als thema "Uitgekozen". Centraal hierin stond het verhaal uit 1 Samuel 16: 1 - 13, over hoe de profeet Samuel op zoek moet naar een opvolger voor koning Saul, die niet aan zijn bestemming beantwoordt.
Het nieuwe jaarthema wordt vorm gegeven door een mooie themaposter die ons het hele jaar zal herinneren aan het thema.
Na de dienst werden er, onder het genot van koffie met slagroomsoesjes, vanuit de ‘sprekershoek’ in de ontmoetingsruimte een aantal bij het thema passende activiteiten aangekondigd, zoals bij elkaar thuis een spel spelen, vrijwilligersavond, escape room, boekbespreking en wijn proeven. U hoort er in de loop van het seizoen meer van.
 
Kerkdienst 24 november Kerkdienst 24 november
Er is om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorgangers zijn ds. R. Zandstra en mevr. L. Epping.
Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, of gedachteniszondag, waarop we aan het begin van de dienst de namen noemen van hen die ons in het achterliggende kerkelijk jaar zijn ontvallen aan de dood. De ouderling van dienst ontsteekt bij het noemen van hun namen een kaars in de liturgische schikking, en tenslotte nog een kaars voor wie naamloos gestorven zijn. Aansluitend worden eerst de families en vervolgens alle aanwezigen uitgenodigd gedachteniskaarsen te ontsteken aan het licht van de Paaskaars. Ondertussen zingt de cantorij o.l.v. dhr. André Verheus een lied uit Taizé: Jesu le Christ. Ook zingen we in deze dienst weer het lied van de maand, lied 940, “Verberg mij onder uw vleugels” en andere mooi passende liederen.
et thema van deze dienst is: “Het echte geluk is voor …” en we luisteren naar de woorden van Jezus uit Mattheüs 5: 1 – 12 over wat een mens gelukkig maken kan. Verrassend actuele woorden, in een tijd waarin we vaak heel krampachtig omgaan met geluk en met ongelukkig zijn geen raad weten. Net als met verdriet. Jezus laat ons zien dat ze erbij horen en dat wie dat doorheeft écht gelukkig kan leven.
 
Kleuterkerk 24 november Kleuterkerk 24 november
Korte viering voor kinderen van 4 - 8 jaar van 12.30 - 13.30 uur in de Caroluskerk, o.l.v. pastor Wies Sarot. 
Het verhaal gaat deze keer over Daniël, die in het land waar hij woonde niet mocht bidden zoals hij wilde. Omdat hij het toch deed, werd hij in een leeuwenkuil gegooid. Maar daar gebeurde iets heel bijzonders: de hongerige leeuwen lieten hem gewoon met rust. Kom je luisteren naar dit spannende verhaal? Als je thuis een leeuw hebt, neem hem maar mee, dan maken we samen een grote leeuwenkuil en wie durft mag erin…
Voor de collectemand mag je koekjes of snoepjes meebrengen voor na afloop van de viering en voor de papa’s, mama’s en grootouders staat dan koffie of thee klaar.
Kleuterkerk Soesterberg is een samenwerking tussen de Martha Maria Parochie en de Vredekerk. Het is een oecumenische viering.
Neem je broertjes, zusjes, ouders- en grootouders mee!
 
Nieuw fotoalbum vrijwilligersavond 2019 Nieuw fotoalbum vrijwilligersavond 2019
Onlangs is er een nieuw fotoalbum aan deze website toegevoegd. Het fotoalbum bevat foto's van de vrijwillligersavond op 7 november jl.
Klik hier om direct naar het fotoalbum te springen. U kunt er natuurlijk ook naar toe navigeren via het menu links op deze pagina.
 
Speel mee rondom een goed verhaal Speel mee rondom een goed verhaal
Wist je dat Gods verhaal met mensen een goed verhaal is? In de Bijbel vind je bijzondere verhalen over bijzondere en toch heel gewone mensen. Met dit vrolijke vragenspel duik je in die verhalen, want wie houdt er nu niet van een goed verhaal?
Speel het spel mee en leer meer over mooie, spannende en onbekende verhalen uit de Bijbel en ontdek met elkaar wat die verhalen met je leven te maken hebben. Iedereen kan mee doen want het is voor alle leeftijden. En wie weet komt er uit een goed verhaal ook een mooi gesprek!
Opgeven kan het hele seizoen, want we gaan we het spel elke maand spelen. De opgavebriefjes en de doos waar ze in kunnen, staan op de bar in de ontmoetingsruimte.
 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films
De in mei 2018 ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.
 
Ruimte huren? Ruimte huren?
De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.
lees meer »
 
Jaarverslag 2018/2019 Jaarverslag 2018/2019
Wilt u het op de gemeenteavond op 8 mei 2019 getoonde jaarverslag 2018/2019 nog eens op uw gemak bekijken? U kunt het oproepen en eventueel downloaden vanaf de 'Downloads'-pagina.
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?
Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.
lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk
In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.
 
De preek De preek
Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.