PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 19 september Kerkdienst 19 september
Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger: ds. Renske Zandstra
Vredeszondag

Vandaag is het begin van de vredesweek en vieren we als gemeente de vredeszondag. Opnieuw (om de welbekende redenen) niet in de vorm van een oecumenische viering en tegelijkertijd wel in diepe verbondenheid met de parochie die diezelfde ochtend vierend bijeenkomt in de Carolus Borromeus kerk. Er zal over en weer een boodschap voor elkaar zijn. Het thema van deze vredesweek luidt: “Wat doe jij in vredesnaam?” en zal gaan over inclusief samenleven. Een heel actueel thema dus nu de roep om gerechtigheid overal krachtig klinkt, en er gezocht wordt naar een eigen stem en eigen identiteit. Zeiden we vroeger: “ongeacht afkomst, geslacht of geaardheid”, nu doet het er juist toe waar je vandaan komt, wat je geslacht is, of wat je geloof is of je seksuele geaardheid. Zo ontstaat meer en meer ruimte om elkaar te aanvaarden zonder oordeel. Keerzijde is dat de samenleving verder “atomiseert”, uiteenvalt in identitaire groepen en individuele meningen. Hoe kunnen we weer samenleven? wordt de vraag. Op het leesrooster staat het vervolg van Johannes 7, vers 32 – 39, maar misschien wijken we vanwege het thema uit naar Marcus 9: 30 – 37, zoals aangereikt in de liturgiekrant van PAX. Daar vinden we een belangrijke les van Jezus, over de vraag hoe we samen kunnen leven: juist degenen die erbuiten vallen horen erbij.

I.v.m. de coronamaatregelen dient u zich van tevoren aan te melden als u deze dienst wilt bezoeken. Bovendien worden er maximaal 50 bezoekers toegelaten en gelden in de kerk de gebruikelijke maatregelen zoals handen ontsmetten en 1,5 m afstand. Mondkapjes zijn niet meer verplicht. Meer details in de e-mail met de uitnodiging voor deze dienst en in het artikel coronamaatregelen.
Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl (klik hier voor nadere instructies).
Collectes fysiek bij de uitgang van de kerk en d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.
terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.