PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 26 januari Kerkdienst 26 januari
Om 10.30 uur is er een oecumenische dienst in de St. Carolus Borromeüskerk, die in het teken staat van de week van gebed voor de eenheid van de christenen. Voorgangers zijn ds. R. Zandstra en de heer J. van Kempen.
Het thema van deze over de hele wereld gevierde eenheidszondag luidt: “Buitengewoon “, naar Handelingen 28: 2, “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”. Deze week van gebed nodigt ons dus uit om te streven naar meer dan het gewone. De hele dienst is opgebouwd rondom het verhaal uit Handelingen waarbij Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden.  In de dienst is als verbeelding hiervan een boot(je) aanwezig, en zullen tijdens de voorbeden roeispanen met kernwoorden in de boot worden gelegd. De liturgie is ons aangereikt door een oecumenisch groep christenen uit Malta. Aan deze dienst verleent het projectkoor o.l.v. Jan Schurink en André Verheus muzikale medewerking, evenals Paulien Niemeijer op dwarsfluit. Na afloop is er koffie, thee of iets fris in het parochiehuis en voor wie zich opgegeven heeft én voor wie spontaan trek krijgt: namens de Raad van Kerken Soesterberg welkom bij de lunch met huisgemaakte soepen en gesmeerde broodjes!
terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.