PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 28 november Kerkdienst 28 november
Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger: ds Renske Zandstra.
Eerste Advent

Het is de eerste zondag van de advent en we beginnen met jong en oud aan het project “Het plakboek van Lucas “. We onderbreken de lezingenserie uit het Johannes-evangelie en luisteren en kijken naar de verhalen rondom de geboorte van Johannes en Jezus. Verhalen vol verwachting, en die hebben we nodig in de wereld en in deze tijd. Daarom zingen we met overgave het projectliedje “Wij bidden om verhalen “, op een bekende melodie. Een kind ontsteekt de eerste kaars in de liturgische schikking op tafel, en zegt er een gedichtje bij. De liturgische kleur wordt het paars van de voorbereidingstijd, het gezongen gloria en kyriegebed maken plaats voor een gebed om omkeer en we bidden het Onze Vader gesproken. Het thema van deze zondag is: “Wacht eens “ en de Schriftlezing is uit Lucas 1: 5 – 25. De priester Zacharias brengt in de tempel een offer aan de Heer. Er verschijnt een engel die hem vertelt dat Zacharias en zijn vrouw Elisabet een kind zullen krijgen: Johannes. Zacharia is met stomheid geslagen.

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden als u deze dienst wilt bezoeken. Het is verplicht om 1.5 m afstand van elkaar te houden. Er worden 50 bezoekers toegelaten. Handen ontsmetten bij binnenkomst. Mondkapjes zijn verplicht. Meer details in het hoofdstuk "Coronamaatregelen"
Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl (klik hier voor nadere instructies).
Collectes fysiek bij de uitgang van de kerk en d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.