PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 7 maart (geen bezoekers, alleen online) Kerkdienst 7 maart (geen bezoekers, alleen online)
Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger is ds. R. Zandstra.
Als we op deze derde zondag van de 40-dagentijd in de kerk zijn, is het een goed jaar geleden (zondag 1 maart 2020) dat we besloten hadden om tijdens en na de dienst elkaar niet meer de hand te geven zoals we gewend waren. Dat werd door sommigen in de kerkzaal toen met hoorbaar gegniffel ontvangen, was dat niet wat al te voorzichtig? Wat vreemd om zo terug te kijken en je te realiseren dat we al een jaar met het virus moeten leven. Het thema van deze zondag luidt: “Heilig huis”. We lezen deze zondag uit Johannes 2: 13 – 22 (25) waar Jezus de handelaars en geldwisselaars wegjaagt bij de tempel. Hij zegt dat ze een markt maken van het huis van zijn Vader.
De liturgische bloemschikking is geïnspireerd op de tekst uit Matteüs 25: “Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op”, één van de werken van barmhartigheid.
Onderdak geven is ook het zorgen voor veiligheid en een thuis. Vorig voorjaar vond één van ons drie vogelnestjes tijdens het snoeien van de tuin, drie warme en veilige thuisplaatsen. Ze liggen bij de opening van het hart. In de vaasjes is een groot blad geplaatst. Een blad dat als een dak kan dienen en beschermt tegen regen en wind. Aan het grote glas hangen we een klein flesje met een paar bloemen van een viooltje. Dit nederige kleine bloemetje mag schuilen in de geborgenheid. De vorm van het open hart wordt geaccentueerd door een pad van grind, harde en koude stenen die de vreemdeling op zijn weg tegenkomt.
terug
 
 
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.