PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kinderkring Kinderkring

KINDERKRING

Het thema van de 40-dagentijd is “Ben je klaar voor het feest?”. Dat wordt verbeeld in “de slinger van verhalen” die elke keer aangevuld wordt in de kerk, in de uitnodigingen die de kinderen krijgen voor de dienst, maar ook in de onderwerpen waar we over na denken. Het feest van Pasen is namelijk niet zomaar een feest waarvoor je alleen maar mooie kleren en lekker eten nodig hebt. 
Met bovenstaand stukje begon ik vorige keer. Vandaag schrijf ik verder over dit mooie project. Je kan er niet genoeg over horen. Maar is dat genoeg? Of moet je echt luisteren? Luisteren naar de wijsheid achter deze woorden? Met Palmpasen hebben we ons verder voorbereid op het feest. We hebben cakejes versierd voor mensen die ondersteuning konden gebruiken, zoals de buurvrouw omdat de poes was overleden, of voor mensen die we lief vinden, zoals papa en mama, of voor de mensen die iets doen waar we blij mee zijn, zoals de dominee en de organist. Ik ben echt trots op de kinderen dat ze niet vroegen of ze er zelf ook eentje mochten... en natuurlijk mochten ze als laatste er wel eentje voor zichzelf maken. 
Met Pasen werd de Paaskaars binnengedragen door Joyke en Laura. Alle kinderen hebben het licht van de Paaskaars verspreid naar de mensen in de kerk. Dat blijft een kippenvelmoment. De slinger werd afgemaakt en er waren ballonnen en serpentines, want Pasen is echt feest!
De week erna bleek dat het Paasverhaal wel lastig is. Zelfs Thomas uit de Bijbel vond het moeilijk om te geloven. 
En voor de mensen die ons de afgelopen weken gemist hebben, we hebben de eerste zondag van de schoolvakanties kinderkring, maar de zondagen verderop in de vakantie niet. Dat wil zeggen dat we er 15 mei weer zijn (maar dat heeft u bij het uitkomen van Kerk Onderweg allang gezien).

Maaike Verduijn

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.