PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Melanie en Charissa Ellis Melanie en Charissa Ellis


Waar zijn jullie geboren?

“Wij zijn in Zeist geboren, in het Prof. Lorentz ziekenhuis. Wij hebben eerst in Nijenheim gewoond en zijn daarna verhuisd naar de Componistenbuurt. In 1995 zijn we verhuisd naar Apollo in Soesterberg.

Vertel eens wat over jullie en familie?
“Wij hebben nog twee oudere zussen. Onze ouders hebben steeds na vier jaar een dochter gekregen Telkens als er één meisje geboren werd ging er één naar school. We hebben een zus van 37 en 33 jaar en wij zijn 28 en 25 jaar. Onze zus van 37 jaar woont in IJburg en onze zus van 33 woont in Amsterdam-West. We zijn naar Soesterberg verhuisd, omdat onze ouders een groter huis zochten. We hadden in Soesterberg allemaal onze eigen slaapkamer.
Charissa:
We hebben een heel leuke jeugd gehad. We gingen altijd op vakantie naar Frankrijk met de vouwwagen. We hebben een heel hechte familie. Mijn moeder heeft een zus en haar zoon, onze neef, is als een broer voor ons. Ook met oma hebben we een heel sterke band. Ze is nu 92 jaar en woont evenals onze tante in Rotterdam. Oma is ook een keer mee op vakantie geweest naar Frankrijk en we zijn een keer naar Amerika geweest met de hele familie.
Melanie:
Ik ben een paar keer met mijn oma en tante naar Suriname geweest. Als ik de foto’s er van zie zou ik er graag nog een keer  naar toe gaan.
Onze vader werkt in Abcoude als financieel accountant, bij een bedrijf en ook heeft hij een zelfstandige onderneming.
Onze moeder werkt in Zeist in Heerenwegen in de zorg.”

Opleiding en beroep?
Charissa:
“Ik wilde kraamverzorgster worden en heb de opleiding gevolgd bij Zorg en Welzijn. Op een gegeven moment wist ik dat het niet de goede keuze was. Toen ben ik in Zwolle bij de luchtvaardienst een opleiding gaan volgen en heb ik vier jaar als grondstewardess gewerkt. Ik wilde heel graag gaan vliegen en ik heb een half jaar bij Amsterdam Airline gewerkt als stewardess. Ik heb bijvoorbeeld gevlogen naar Lapland, Noorwegen, Egypte en ook heb ik militairen naar Afghanistan gevlogen. Nu werk ik bij de KLM als grondstewardess, maar mijn grootste wens is om weer te gaan vliegen.
Melanie:
Ik heb gewerkt als juridisch medewerker in Amersfoort en studeer nu bestuurskunde in Den Bosch. Als bijbaantje werk ik in de Bijenkorf in Utrecht.”

Huidige familiesituatie
Charissa:
“We wonen nu met z’n vieren. Mijn vader, moeder en wij tweeën. Ik zou graag mijn eigen stekje willen hebben, maar mijn baan is nog te onzeker. Ik hoop dat wel binnen nu en een jaar ter realiseren.
Melanie:
Ik zou het heel fijn vinden om op mijzelf te wonen, maar ik wil wel graag in de buurt blijven wonen. Ik zou het fijn vinden om regelmatig bij mijn ouders en mijn zusje op bezoek te gaan.”

Belangrijke gebeurtenissen in jullie leven?
Charissa:
“Toen ik bij Amsterdam Airline kon gaan vliegen ging er letterlijk een wereld voor mij open.
Charissa en Melanie:
Dat onze oudste zus zwanger is geworden. Dat het uiteindelijk gelukt is. Elk jaar hoopten onze ouders dat ze in dat jaar opa en oma zouden worden. In september wordt het kindje geboren.
Een heel belangrijke gebeurtenis was onze doop en belijdenis met Pasen. Dat was een heel bijzonder dag.”

Hebben jullie hobby’s?
Melanie:
“Ik houd van koken en ik heb heel veel kookboeken verzameld. Bakken is niet mijn ding. Ik leer ook veel van mijn oma en schrijf haar recepten (die zij uit de losse hand doet) op in een schriftje. Ik heb nu bijvoorbeeld amandeldrank maken van haar geleerd. Wat ik maak moet wel culinair zijn. Ik houd er van om iedere keer iets anders uit te proberen en het mooi op te maken. Lekkere hapjes maken vind ik leuk. Ook mijn moeder en oudste zus houden van koken. Charissa helpt mij wel in de keuken. (Red.: Het eigen gemaakte kookboek van “onze” Anne komt nu ook op tafel).
Charissa:
Ik houd van winkelen. Shoppen in de stad of online. Ook houd ik van schrijven. Ik schrijf als ik tijd heb al mijn belevenissen op. Als mijn boekje weer vol is, krijg ik van Melanie weer een nieuwe. Ik ben ook van het schoonmaken. Ik houd van netjes en opgeruimd en dat gaat soms wel heel ver. Wij hebben een hond en ik kan geen haartje zien. Mijn moeder heeft het dus goed voor elkaar. Eén die kookt en één die schoonmaakt.
Beiden houden we van salsa dansen. Onze ouders gingen elke zondag dansen en dat is ons met de paplepel ingegoten. Als we er de tijd voor hebben gaan we op maandagavond salsa dansen in Amersfoort.”

Hoe kijken jullie terug op de doop en belijdenis?
Melanie:
“Ik vond het een heel mooie dienst.
Charissa:
We hebben met Renske een gezellige tijd gehad. Het werd vaak heel laat op de avonden van de belijdeniscatechisatie. We hadden zoveel te bepraten. We hebben heel goede herinneringen aan deze dag. Het was heel mooi en speciaal. Ook heel emotioneel. Wat we erg jammer vonden was dat oma er niet bij kon zijn in de kerk. Zij was wel bij ons thuis in Soesterberg en heeft nog een toespraak voor ons gehouden. Ook zij was heel emotioneel.”
(Red.: Nu komt het gesprek op het broeder- en zusterplein in Zeist, waar we alle drie mooie momenten hebben meegemaakt. Zij door het zingen met Kerst in een kinderkoortje en ik omdat ik Bert daar bij Wees & Weiss heb leren kennen).

Wat is voor jullie een belangrijke tekst uit de Bijbel, of is er een lied wat je mooi vindt?
Melanie:
“Mijn Oma vertelde mij altijd het verhaal van de bruiloft te Kana en dat vind ik een prachtig verhaal.”
Zouden jullie het leuk vinden om vrijwilligerswerk in de kerk te doen?
“We hebben beiden weinig tijd op dit moment. Meedraaien in het rooster van gastvrouw zijn op zondag in de kerk zouden we wel leuk vinden.“

Hoe zouden jullie het geloof het liefst aan anderen willen doorvertellen?
“Door er over te praten. Onze oudste zus heeft onze doop en belijdenis zo prachtig gevonden dat ze zelf ook vol van het geloof is. Wij vinden het fijn om haar er over te vertellen.
Melanie:
Ik vind het belangrijk om heel open over je geloof te praten. Er wordt dan soms wel op een bepaalde manier naar je gekeken. Maar dat is het belangrijkste om thuis op je werk, op school en in de kerk open over je geloof te praten.
Charissa:
Op het werk of bij vrienden zeggen dat je op een bepaald moment niet kunt omdat je morgen naar de kerk gaat. Daar wordt soms heel vreemd op gereageerd. Dan moet je voor je geloof uitkomen en dat voor laten gaan.”

Wat is jullie verlangen voor de toekomst voor jullie beiden en voor de gemeente in Soesterberg?
Melanie:
“Heel eenvoudig, mijn diploma halen en mij inzetten voor de maatschappij. Ook vind ik het belangrijk om positief te blijven, ook in het geloof. Ook al heb je negatieve invloeden.
Gesproken met Melanie en Charissa Ellis.
“Het was heel bijzonder om te ervaren dat twee heel verschillende zusjes zo ongelofelijk lief voor elkaar zijn en zo ontzettend veel van elkaar houden.”
terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl

Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.