PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Van de Voorzitter Van de Voorzitter

FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD

We zijn nog niet bekomen van het schrikbewind van het Coronavirus, of het volgende (in dit geval menselijke) schrikbewind dient zich aan. En het is gevoelsmatig heel dichtbij, ook al is de Oekraïne geen lid van de NAVO of de EU, het voelt als een Europees land waar je toch een bepaalde verbondenheid mee voelt. Het begrip ‘oorlog’ is ineens angstig dichtbij. Het nummer ‘War’ van Frankie Goes To Hollywood spookt door de hele situatie regelmatig door mijn hoofd. Met daarbij de nadruk op de tekst ‘War, what is it good for, absolutely nothing!’. Vreselijk wat er zich in de Oekraïne afspeelt. Sinds de inval hangt aan onze vlaggenmast de Vredesvlag. Laten we hopen dat het een heeeel klein beetje helpt.
Het is in deze periode ook weer de tijd van de financiële jaarverslagen. Wat daarbij in positieve zin opvalt is dat onze opbrengsten uit ‘levend geld’, zoals dit zo mooi heet, de laatste jaren een stijgende lijn laat zien. Dat geeft aan dat er een grote betrokkenheid van u als gemeenteleden met de Vredekerk bestaat. Het gemiddelde bedrag wat aan de jaarlijkse kerkbalans wordt gegeven stijgt, maar vooral wordt er ook extra geld gegeven voor specifieke doelen en krijgen we ook regelmatig tussendoor extra giften van gemeenteleden. Ik wil iedereen daar heel erg voor bedanken. Zeker nu we in de Corona-jaren heel weinig huurinkomsten hebben gehad zijn deze extra giften meer dan welkom, nu nog steeds.
Recent heeft ook de eerste bijeenkomst van de commissie ‘Van U is de toekomst’ plaatsgevonden. Met deze commissie willen we ons gemeenteleven nieuwe impulsen geven richting de toekomst. We hadden al eerder bij elkaar willen komen, maar dat is er o.a. door persoonlijke omstandigheden niet van gekomen. Het doel is iedereen binnen en rondom onze gemeente hierin middels een enquete te betrekken. Alle input is welkom en ook nodig om daadwerkelijk te veranderen en te vernieuwen waar dat noodzakelijk is. Uiteraard zullen we het goede ook behouden en koesteren. De aanpak van de enquete en de vraagstelling wordt nu verder uitgewerkt. Voor de zomer willen we heel graag alle informatie hebben verzameld.
Rest mij om iedereen in deze warrige tijden toch een heel fijn Pasen toe te wensen. Ik hoop dat wij dat elkaar ook nog in levenden lijve kunnen toewensen op Paasochtend in onze Paasdienst.

Jaap van den Hoek

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.