PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
40-dagentijd acties 40-dagentijd acties
Gedurende de 40-dagentijd organiseert de ZWO groep enkele bijzondere activiteiten:

Vastentrommel
De "vastentrommel" is zichtbaar in de ontmoetingsruimte geplaatst. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting Exodus voor hulp aan ex-gedetineerden.

Kaartenactie
Iedere zondag worden er "Heel Holland vast"-actie kaarten uitgereikt van Kerk in Actie. Elke week heeft een eigen vorm van vasten, zoals niet snoepen, minder autorijden, minder afval, meer bidden. Je kunt op de kaart aankruisen welke dag je dat gedaan of nagelaten hebt en er staat een bedragje bij dat overgemaakt kan worden naar Kerk in Actie of wat uiteraard ook een idee is dat bedragje in de vastentrommel te doen voor Exodus.

Paasgroetenactie
Vanuit de PKN kerken sturen gemeenteleden ook dit jaar weer een paasgroet in de vorm van een kaart aan gedetineerden in binnen- en buitenland. De groet sluit aan bij het veertigdagentijdthema: "Een nieuw begin". Ook wij doen als gemeente mee aan de Paasgroetenactie. Op zondag 31 maart kunt u na de dienst kaarten kopen en ondertekenen. Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als er ook nog iets persoonlijks opstaat. Ook al weet je niet precies wie de kaart ontvangt, vanwege de privacy, u mag ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Meer informatie over de Paasgroetenactie vindt u op www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie.


Collectes
De tweede collecte in de diensten tijdens de 40 dagentijd zijn via de ZWO groep bestemd voor projecten van Kerk in Actie. Kijk voor een actueel overzicht bij de 'Collectedoelen'.
terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.