PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdiensten

Kerkdiensten

Onderstaand een overzicht van de kerkdiensten in de komende tijd. Kijk voor meer informatie rondom de kerkdiensten hier.

Bent u slecht ter been en heeft u vervoer naar de kerk nodig? Laat het even weten aan één van de kerkenraadsleden of stuur een e-mail naar en het wordt geregeld.

Bij bijzondere diensten (b.v. Pasen, school- en kerkdienst, Kerst, etc.) is er voor de kleintjes tot de basisschoolleeftijd een crèche, geleid door twee gemeenteleden. Tijdens de overige diensten is er voor deze groep een speelgoedkist met "stil" speelgoed beschikbaar in de kerkzaal. Kijk voor meer informatie hier.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is er, behalve tijdens de zomervakantie, iedere zondag kinderkring, geleid door één van de leden van een groep vrijwilligers.

Tieners kunnen om de twee weken terecht in een tienerdienst, die parallel aan de gewone dienst gehouden wordt in één van de ruimtes in de Vredekerk. Ook deze dienst wordt geleid door enkele vrijwilligers.

Na de dienst is er in de ontmoetingshal gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie te drinken.

 
21 april 21 april

10.00 uur: Vredekerk

Pasen
M.m.v. de cantorij o.l.v. André Verheus


Voorganger: ds. R. Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten kerkdiensten
2e collecte: ZWO - Versterk de kerk in Pakistan

Paasmorgen, 21 april a.s. vieren we met jong en oud een feestelijke Paasdienst, met als thema: “Een nieuw begin.” Op de liturgische tafel zien we hoe de dorre tuin tot leven is gekomen. “Licht breekt door het duister. Begin van leven wordt ingeluid. Bloesem breekt de knop op het dode hout. Narcissen, Paastrompetten, doorbreken de doodse stilte en juichen in het Licht van de Paasmorgen.” Aan het begin van de dienst dragen Jasmijn Verduijn en Jelle van den Hoek de nieuwe Paaskaars binnen, en samen met de andere kinderen wordt dan het licht van Christus door de kerk verspreid. Ondertussen zingen en neuriën wij dat de Geest van God een nieuw begin gemaakt heeft. Kinderen en tieners lezen mee in deze dienst. We zingen deze morgen allerlei prachtige vrolijke Paasliederen, o.a. op de melodie van “Glorie, glorie, halleluja”, en zijn blij met de muzikale medewerking van zowel de cantorij o.l.v. André Verheus als van de blazers van het Vredekerk Music Ensemle. Met de cantorij leren we een nieuw lied van de maand, en de cantorij zingt na de preek “ Lord, I strech my hands”. De kinderen (en wij) leren hun zevende vaardigheid om een nieuw begin te kunnen maken: hulp vragen. Dat klinkt ook door in het einde van het verhaal van Julia en Stef en de tuin die zij aanleggen. Als de kinderen weer terug zijn van de kinderkring belijden we allemaal samen ons christelijk geloof. Bij de uitgang delen de kinderen “Paasbloemen” uit.

 
28 april 28 april

10.00 uur: Vredekerk

Voorganger: prof. dr. J. Bloemendal (Amersfoort)
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten beheer en administratie
2e collecte: Diaconie - Bloemengroet
We horen uit Lucas 24: 13 – 35 hoe de Emmaüsgangers zo druk in gesprek zijn over het sterven van Jezus en het lege graf, dat ze niet merken dat Jezus met hen mee loopt. Pas tijdens de maaltijd ontdekken ze wie die wonderlijke man is, die steeds met hen mee gelopen heeft.
Omdat het de dag ervoor Koningsdag was, zingen we na de zegen twee coupletten van het volkslied.

 
5 mei 5 mei

10.00 uur: Vredekerk

Voorganger: ds. R. Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Eigen gemeente
2e collecte: Kerk in Actie Noodhulp Syrië - Kerk zijn in oorlogstijd

Op deze Bevrijdingsdag lezen we uit Lucas 24: 35 – 48 dat Jezus aan zijn leerlingen verschijnt. Niet als een geest, maar als een mens. Je kunt hem aanraken en hij eet een visje. Alsof er niets veranderd is.

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.