PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdiensten

Kerkdiensten

Onderstaand een overzicht van de kerkdiensten in de komende tijd. Kijk voor meer informatie rondom de kerkdiensten hier.

Bent u slecht ter been en heeft u vervoer naar de kerk nodig? Laat het even weten aan één van de kerkenraadsleden of stuur een e-mail naar en het wordt geregeld.

Voor de kleintjes onder de basisschoolleeftijd kan er op verzoek oppas geregeld worden. Daarnaast is er voor deze groep een speelgoedkist met "stil" speelgoed beschikbaar in de kerkzaal. Kijk voor meer informatie hier.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is er, behalve tijdens de schoolvakanties, iedere zondag kinderkring, geleid door één van de leden van een groep vrijwilligers.

Tieners kunnen om de twee weken terecht in een tienerdienst, die parallel aan de gewone dienst gehouden wordt in één van de ruimtes in de Vredekerk. Ook deze dienst wordt geleid door enkele vrijwilligers.

Na de dienst is er in de ontmoetingshal gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie te drinken.

 
26 januari 26 januari

10.30 uur: St. Carolus Borromeüskerk
Eenheidszondag
Oecumenische dienst
M.m.v. het projectkoor en Paulien Niemeijer op dwarsfluit


Voorgangers: Ds. R. Zandstra en dhr. J. van Kempen
Collecte: Raad van kerken / oecumene

De oecumenische dienst op deze zondag staat in het teken van de week van gebed voor de eenheid van de christenen. Het thema van deze over de hele wereld gevierde eenheidszondag luidt: “Buitengewoon “, naar Handelingen 28: 2, “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”. Deze week van gebed nodigt ons dus uit om te streven naar meer dan het gewone. De hele dienst is opgebouwd rondom het verhaal uit Handelingen waarbij Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden.  In de dienst is als verbeelding hiervan een boot(je) aanwezig, en zullen tijdens de voorbeden roeispanen met kernwoorden in de boot worden gelegd. De liturgie is ons aangereikt door een oecumenisch groep christenen uit Malta. Aan deze dienst verleent het projectkoor o.l.v. Jan Schurink en André Verheus muzikale medewerking, evenals Paulien Niemeijer op dwarsfluit. Na afloop is er koffie, thee of iets fris in het parochiehuis en voor wie zich opgegeven heeft én voor wie spontaan trek krijgt: namens de Raad van Kerken Soesterberg welkom bij de lunch met huisgemaakte soepen en gesmeerde broodjes!

 
2 februari - Kleuterkerk 2 februari - Kleuterkerk

12.00 uur: Caroluskerk

Korte viering voor kinderen van 4 - 8 jaar van 12.00 - 13.00 uur in de Caroluskerk, o.l.v. pastor Wies Sarot. 
Maria en Jozef hebben een kindje gekregen. Jezus heet Hij. Ze zijn heel blij met Jezus. Daarom gaan ze naar de tempel om God te danken voor hun lieve baby. In de tempel komen ze bijzondere mensen tegen. Mensen die al heel veel over Jezus weten, ook al hebben ze Hem nog nooit gezien. Het wordt een bijzonder feestje daar in de tempel. Kom je ook? Misschien kan je je feestkleren van Kerst nog een keer aantrekken, want het was wel een feestje daar in het huis van God.
Voor de collectemand mag je koekjes of snoepjes meebrengen voor na afloop van de viering en voor de papa’s, mama’s en grootouders staat dan koffie of thee klaar.
Kleuterkerk Soesterberg is een samenwerking tussen de Martha Maria Parochie en de Vredekerk. Het is een oecumenische viering.
Neem je broertjes, zusjes, ouders- en grootouders mee!
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.