PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM
Voortuin Vredekerk Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag, uitzonderingen daargelaten, om 10.00 uur een kerkdienst, die ook uitgezonden wordt op internet via kerkdienstgemist.nl. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.


Voortuin Vredekerk
 
Jaarthema 2022/2023 “Aan tafel” Jaarthema 2022/2023 “Aan tafel”

Een nieuw jaarthema

Op de startzondag zijn we met jong en oud begonnen met een nieuw jaarthema dat de PKN ons heeft aangereikt. “Aan tafel”.
Op zondag 4 september zetten we weer een tafel neer waar u boodschappen voor kunt meenemen voor de voedselbank.Dit zullen we elke zondag in september blijven doen. In het julinummer van Kerk Onderweg staat een boodschappenlijst.
Bij het thema “Aan tafel” moest ik denken aan “de schijf van vijf” maar niet de schijf met groente en fruit, zuivel enz..
De schijf van vijf die hoort bij dit thema bestaat uit de volgende vijf schijven, Geloof, Hoop, Liefde, Brood en Water/Wijn.
Er zijn al verschillende ideeën om dit thema te realiseren.
Misschien heeft u ook wel een passend idee, we horen het graag.

Corry van Ginkel

 
Informatie m.b.t. corona Informatie m.b.t. corona
Op de kerkenraad van 11 mei zijn ook de allerlaatste beperkingen vanwege corona ingetrokken en het is nu weer mogelijk om zelf voor de dienst een kaarsje aan te steken op de devotieboom. Bij de viering van de Maaltijd van de Heer blijven we uit de kleine bekertjes drinken, en gebruiken nog niet de grote beker, en de predikant zal de handen ontsmetten voor het brood uitdelen. Collectes zijn er fysiek bij de uitgang van de kerk.
U kunt uw gift ook overmaken naar de bestaande bankrekeningen van de PG Soesterberg:
Voor de 1e collecte (Kerk) is dit NL56 RABO 0373 7047 39
Voor de 2e collecte (Diaconie) is dit NL52 RABO 0375 2539 98
We zijn blij dat het allemaal weer zo ontspannen kan gaan. 
 
Kerkdienst gemist Kerkdienst gemist
Hebt u een kerkdienst gemist? Geen nood, alle kerkdiensten zijn opgenomen en kunnen op ieder moment afgespeeld worden. U kunt daarvoor naar de website van kerkdienstgemist.nl gaan en daar de gewenste datum oproepen. Nog eenvoudiger en sneller is het om op 'lees meer >>' (rechtsonder) te klikken. Er verschijnt dan een webpagina waarin u een datum kiest en met 1 muisklik het afspelen van de kerkdienst op de gekozen datum start. Maak het beeld beeldvullend door op het vierkantje rechtsonder te klikken. 
lees meer »
 
Kerkdienst 9 oktober Kerkdienst 9 oktober

Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger: ds. Renske Zandstra
ZWO-zondag

Het is deze zondag een ZWO-zondag, met de nadruk op de W van het werelddiaconaat. We zullen deze dienst nog met de ZWO-groep voorbereiden en leden van de groep zullen een rol in de dienst hebben. We vervolgen de lezing uit Lucas, met hoofdstuk 17: 11 - 19. Jezus geneest tien mensen die aan een huidziekte lijden. Eén van hen komt terug om Jezus te danken. Hij is een Samaritaan. Jezus zegt dat zijn geloof hem gered heeft. Na afloop van de dienst zal er na lange afwezigheid weer eens een stand van de wereldwinkel zijn om “eerlijke producten” te kopen. Van harte aanbevolen dus en neem wat contant geld mee.

De dienst is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl(klik hier voor nadere instructies).
Collectes zijn er fysiek bij de uitgang van de kerk en ook d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

 
Nieuw fotoalbum Nieuw fotoalbum
Onlangs is er een nieuwe fotoalbum aan deze website toegevoegd met foto's van de kerkdienst op 4 september 2022.
Klik hier om direct naar het album van deze dienst te springen. U kunt natuurlijk ook naar het album navigeren via het menu links op deze pagina.
 
Ruimte huren? Ruimte huren?
De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.
lees meer »
 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films
De in mei 2018 ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?
Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.
lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk
In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.
 
De preek De preek
Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.