PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte kerk en pastoraat 27 september Collecte kerk en pastoraat 27 september

Licentie- en gebruikskosten streaming kerkdiensten

Sinds kort worden onze kerkdiensten uitgezonden ("gestreamd") op internet. Om dit mogelijk te maken moeten wij kosten maken, zoals licenties en het gebruik van de telecomdiensten. De opbrengst van deze collecte wordt hiervoor gebruikt.

 
Collecte diaconie 27 september Collecte diaconie 27 september

Kerk in Actie - Help een stille coronaramp voorkomen

Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich daar een ramp die veel grotere gevolgen kan hebben. Door verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen.
 
Collecte kerk en pastoraat 4 oktober Collecte kerk en pastoraat 4 oktober

Herstel van het gazon voor de Vredekerk

Het gazon is vanwege de grote droogte die we al twee jaar achtereen hebben gehad, in kwaliteit zodanig achteruitgegaan dat het volledig op de schop moet. Voor het herstel met gras is er een fors bedrag nodig. Door een grote gift van € 1000 en twee eerdere collectes zijn we al redelijk op weg maar we komen nog veel tekort. We zijn ook aan het onderzoeken of het op een andere manier en goedkoper kan worden uitgevoerd. Door corona staat de uitvoering op een lager pitje, maar het geeft ons ook tijd om het benodigde budget bij elkaar te bedelen. Doet u mee om onze toegang naar de kerk weer mooi te maken?

 
Collecte PKN 4 oktober Collecte PKN 4 oktober

PKN - Israëlzondag: Leren door ontmoeting en dialoog

Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het volk Israël een essentieel element van de eigen identiteit. Daarbij staan bezinning op de Joodse wortels van het christelijke geloof, het trekken van lessen uit de joods-christelijke dialoog en het alert zijn op en bestrijden van antisemitisme centraal. Kernwoord in de relatie is gesprek en ontmoeting, zowel binnen de gemeenten als naar buiten toe. Het gesprek in de plaatselijke gemeenten wordt ondersteund met inspiratie- en gespreksmaterialen, ontmoetingsdagen, het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg en het internetproject De Uitdaging met stellingen, geloofsgesprekken en interviews. De Protestantse Kerk investeert in opbouwende relaties met de Joodse gemeenschap in Nederland, onder meer via een gemeenschappelijk humanitair project met het Centraal Joods Overleg. Uw steun via de collecte maakt al deze activiteiten mogelijk.
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl

Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.