PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte kerk en pastoraat 16 december Collecte kerk en pastoraat 16 december

Kosten energie en verwarming

Omdat onze kerkgebouw al ruim 50 jaar oud is, voldoet deze niet aan de huidige isolatie normen. Om hier aan te kunnen voldoen zijn er vele aanbevelingen gedaan, die een behoorlijke investering vergen. Moeten we daarvoor gaan sparen? De winter staat weer voor de deur, hoe koud zal het worden?, kunnen we de kerkzaal voldoende verwarmen? Hangt mede af van de opbrengst van deze collecte.

 
Collecte ZWO 16 december Collecte ZWO 16 december

Kerstcampagne Kerk in Actie
Licht voor weeskinderen in


Veel weeskinderen en kinderen met gedragsproblemen in Oekraïne worden opgevangen in staatsinternaten. Zo ook in het stadje Vynnyky. Het personeel van het staatsinternaat voor basis- en middelbaar onderwijs had moeite met de minimale voorzieningen voor de kinderen: het eten was ongezond, de medische zorg was slecht en het personeel was onverschillig ten opzichte van de kinderen. Via het project School van onze Dromen willen we deze kinderen een hoopvolle toekomst geven. De personeelsleden leren hoe ze een liefdevol kunnen omgaan met de kinderen en hun sociale problemen en gedragsproblemen en het gebouw wordt opgeknapt tot een veilige, schone en vrolijke leefomgeving voor kinderen.

 
Collecte kerk en pastoraat 23 december Collecte kerk en pastoraat 23 december

Preekvoorzieningen

Om de zondagse kerkdienst mogelijk te maken worden diverse kosten gemaakt. De gebruikelijke inkomsten zijn niet toereikend, via deze collecte willen wij proberen de gemaakte kosten te dekken, zodat we in de toekomst ook nog naar preken kunnen luisteren.

 
Collecte ZWO 23 december Collecte ZWO 23 december

Kerstcampagne Kerk in Actie
Licht voor vluchtelingenkinderen in Myanmar


In het noordoosten van Myanmar zijn ruim vierduizend Kachin, een christelijke minderheid, op de vlucht geslagen. Hun dorpen zijn in brand gestoken en er zijn gevechten tussen het leger en christelijke rebellen. Daarmee komt hun aantal op 120.000 gevluchte Kachin. Duizenden vluchtelingen zitten klem in de jungle. Ze hebben geen medicijnen en voedsel. Veel van hen zijn gehandicapten, vrouwen en kinderen. Jongeren zien geen toekomst en grijpen naar drugs. Kerk in Actie wil deze kwetsbare groepen ondersteunen en hen een lichtpuntje geven in deze donkere situatie. Doet u mee?

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkbalans

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.