PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte kerk en pastoraat 15 december Collecte kerk en pastoraat 15 december
Kosten eigen jeugdwerk

De opbrengst van deze collecte wordt gebruikt om het tekort in de begroting “opknappen tienerruimte” te dichten. Afgelopen maanden is het klusteam en de  tienerleiding bezig geweest om de tienerruimte te moderniseren. Heeft u het al gezien? Het is zeer mooi geworden en de tieners zijn zeer tevreden. De leiding van de tienerdienst en de tieners danken u voor uw bijdrage.
 
Collecte ZWO 1, 8, 15 en 22 december Collecte ZWO 1, 8, 15 en 22 december
Kerstcampagne Kerk in Actie
Geef licht aan weeskinderen in Zambia


De ZWO-commissie heeft besloten de collectes op de adventszondagen te bestemmen voor onderstaand project van Kerk in Actie. Conwa (19) moet voor zijn broertje en zusje zorgen sinds zijn ouders overleden zijn aan aids. Conwa hakte hout voor de bouw, geen vetpot en zwaar werk. Hij was steeds te moe om te leren. Zijn cijfers op school holden achteruit. Geen mens die hem hielp, uit angst dat hij besmet was met het hiv-virus. Laat geen kind er alleen voor staan. In Zambia zijn zo’n 20.000 gezinnen met tieners zoals Conwa als gezinshoofd. Zambiaanse kerken sporen deze gezinnen op. Conwa’s schoolgeld werd betaald, zodat hij zijn middelbare school kon afronden. Toch blijkt geld niet voldoende. Zijn zorgen drukken zwaar op zijn jonge schouders. Gemeenteleden en kerkleiders leren nu hoe ze ‘maatje’ kunnen zijn voor tieners zoals Conwa. De 28-jarige Mwakoi is zo’n maatje: iedere twee weken bezoekt hij drie weeskinderen en hun gezinnen. Hij geniet van hun vorderingen op school. We collecteren in onze kerk voor dit werk van Kerk in Actie. Dankzij uw steun kunnen meer maatjes getraind en meer weeskinderen gesteund worden. Laat geen kind er alleen voor staan!
 
Collecte kerk en pastoraat 22 december Collecte kerk en pastoraat 22 december
Kosten pastoraat

De opbrengst van deze collecte wordt gebruikt om de kosten van het pastoraat te dekken. We hebben dit jaar nieuwe ambtsdragers in ons kerkbestuur en hopelijk komend jaar nog meer nieuwe kandidaten. Deze collecte wordt van harte aanbevolen om het pastoraat de toerustingen te kunnen geven die zij nodig achten voor hun functie binnen de kerk.
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.