PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Jeugd Jeugd

De activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd en gecoördineerd door een jeugdteam, dat op gezette tijden bij elkaar komt om e.e.a. door te nemen (zie nevenstaande foto). Onderstaand een overzicht van de belangrijkste activiteiten voor de jeugd. Voor meer informatie: jeugd.jongeren@pknsoesterberg.nl

 
Catechese Catechese

Voor meer informatie over de catechese-mogelijkheden klik hier.

 
Voor de jongsten (0 - 4 jaar)

Oppas
Voor de jongsten (0 - 4 jaar)

Voor de allerkleinsten kan er op verzoek oppas geregeld worden. Deze wordt gehouden in een vriendelijke en lichte ruimte van de Vredekerk en geleid door twee vrijwilligers vanuit de gemeente. Net zoals alle vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken, zijn ook zij uiteraard in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.
De kinderen kunnen naar hartenlust spelen met het ruim beschikbare speelgoed. Ook krijgen ze iets te drinken en – rekening houdend met hun leeftijd – een koekje of rozijntjes.
Omdat geloofsopvoeding in deze leeftijdsgroep vooral zit in sfeer en beleving, is het mogelijk om te luisteren naar mooie kindergeloofsliedjes of samen een boekje te lezen rondom een Bijbelverhaal.
De kinderen kunnen worden opgehaald tijdens de collecte in de kerk, zodat ze samen met de anderen de zegen van God ontvangen. Ophalen van de kinderen na afloop van de kerkdienst kan uiteraard ook.
Contactpersoon: info@pknsoesterberg.nl

Het is ook goed mogelijk dat jonge kinderen tijdens de dienst in de kerkzaal blijven. Er staat in de hoek van de kerkzaal - aan de kant van de kerkenraadskamer en het voorbedeboek - een “speelgoedkist”. Deze is gevuld met een speelkleed, boekjes, knuffels, kleurpotloden en kleurboeken en ander “stil” speelgoed voor deze leeftijdsgroep. De kinderen kunnen (met hun grootouders, ouders of begeleiders) speelgoed pakken en zich tijdens de kerkdienst vermaken. Uiteraard zijn de (groot)ouders en begeleiders dan verantwoordelijk voor hoe het loopt.

 
Kinderkring

Kinderkring
Kinderkring

Elke zondag is er voor de kinderen van de basisschool kinderkring. Na het glorialied mogen de kinderen naar voren komen en wordt er een gesprekje gevoerd over wat we gaan doen in de kinderkring. Op de beamer kijken en luisteren we daarna naar een lied. Daarna gaan we met onze eigen lantaarn naar de kinderkring. Eerst luisteren we daar samen naar een (Bijbel)verhaal. Daar praten we samen over door en door een knutsel, spel of tekening wordt het verder uitgediept. Voor het slotlied en de zegen gaan we weer de kerk binnen. Daar vertellen we wat we gedaan hebben en laten onze kunstwerken zien.
Tijdens de kinderkring drinken we wat lekkers en hebben we naast boeiende gesprekken ook veel lol samen (zie ook de foto's).Ook als er geen kinderen fysiek aanwezig zijn, is er een kindermoment voor de kinderen die digitaal met ons meekijken. Daarin wordt over de Bijbel verteld en vaak wordt er aan de kinderen een opdracht gegeven die ze thuis uit kunnen voeren (bijvoorbeeld tijdens de preek). Natuurlijk is er ook dan een lied dat aansluit bij de kinderen!

Tijdens de 40-dagen tijd is er gewoonlijk een project waarmee gedurende 7 weken naar Pasen toe gewerkt wordt.Ook gedurende de adventtijd loopt er een bijzonder project, waarmee gedurende vier weken naar Kerst wordt toe gewerkt. Heel bijzonder is het instuderen van een Kerstmusical door de kinderen. Kijk maar eens naar de foto van de afgelopen Kerstviering!


Last but not least:
Tijdens de kinderkring bijeenkomsten wordt er ook (als het mag met de geldende maatregelen)  een collecte gehouden. Het spaardoel van de kinderen is de Stichting Het Vergeten Kind.
Deze stichting zet zich in voor 32.000 kinderen in Nederland die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Vergeten kinderen met soms heftige geestelijke littekens die niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen, omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. En dus niet gewoon kind kunnen zijn. In de opvangcentra is veelal te weinig bewegingsvrijheid, te weinig speelmogelijkheden en te weinig specialistische hulp.
Het vergeten kind vindt het belangrijk dat kinderen die noodgedwongen voor korte of langere tijd in Nederlandse opvangcentra verblijven een zo normaal mogelijk leven leiden met een dagbesteding die past bij hun leeftijd, zodat ze niet geïsoleerd raken en de stressvolle situatie waar ze vandaan komen kunnen vergeten. Daarom zet de stichting zich in om voor deze vergeten kinderen een omgeving te creëren waarin ze weer gewoon kind kunnen zijn.
Het Vergeten Kind werkt samen met Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers.
Op www.hetvergetenkind.nl kunt u meer informatie vinden over deze stichting.

 

 
Jeugdclub Jeugdclub

Eénmaal in de maand is er op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de Vredekerk een gezellige avond voor kinderen van de basisschool uit groep 5 t/m 8. Er wordt geknutseld, spelletjes gespeeld, verder soms een bingoavond, filmavond of buiten-spel en het seizoen wordt  afgesloten met een gezellige bonte avond.
De leiding voor het seizoen 2022/2023 bestaat uit, Wendy, Riëtte, Rommy en Marianne.
Wil je mee komen doen? Voor meer informatie: jeugd.jongeren@pknsoesterberg.nl

 
Tienerdienst

Tienerdienst
Tienerdienst

Eénmaal in de twee weken wordt er parallel aan de kerkdienst in een aparte ruimte in de Vredekerk een viering speciaal voor tieners gehouden. De leiding is in handen van 2 mensen van een groepje gemeenteleden. Er wordt naar muziek geluisterd en er wordt gesproken over onderwerpen die tieners belangrijk vinden en nagedacht over de onderwerpen die aan de orde komen. Hoe dan ook, het is altijd gezellig! Aan het einde gaat de hele groep naar de kerkzaal en maakt daar dan nog het slotlied en de zegen mee.

Heb je interesse? Kom gewoon tegen 10.00 uur langs in de Vredekerk. Je bent van harte welkom! Bij het overzicht van de kerkdiensten kun je zien wanneer er weer een tienerdienst is.

Jaarlijks wordt er ook met de hele groep een activiteit buiten de kerk georganiseerd, zoals een Escape-room of een andere leuke activiteit.

 
Jongerenbijbel online Jongerenbijbel online

De Jongerenbijbel is een uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Deze uitgave is aangevuld met inleidingen, themapagina's en achtergrondinformatie die aansluiten op de leefwereld van jongeren. De Jongerenbijbel bestaat vanaf 2006 en er zijn inmiddels bijna 100.000 exemplaren verkocht in Nederland. Vanwege het hoge internetgebruik onder jongeren komt de EO met de website jongerenbijbel.nl. De online versie biedt bijbelteksten en extra informatie die ook te vinden zijn in de Jongerenbijbel. De extra informatie wordt aangeboden in tekst, afbeeldingen en filmpjes. Tevens is er een coverapplicatie waarmee jongeren online een eigen cover voor hun Jongerenbijbel kunnen ontwerpen. Deze is gratis bij bestelling van de Jongerenbijbel.
Meer informatie: www.jongerenbijbel.nl
 

 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.