PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Missionaire werkgroep E-missie Missionaire werkgroep E-missie

Deze werkgroep is begin 2014 ontstaan uit de samenvoeging van de in 1999 opgerichte activiteitencommissie Impuls en de in 2011 opgerichte missionaire werkgroep. De nieuwe, samengevoegde werkgroep bestaat uit een enthousiaste groep gemeenteleden (Ineke Koch, Frieda Smits en ds. Renske Zandstra), die als missie heeft om zowel gemeenteleden van de Vredekerk als mensen van buiten de kerk te bereiken en te activeren. Via het kerkblad Kerk Onderweg, de website, afkondigingen in de kerkdiensten en op het mededelingenbord wordt een ieder op de hoogte gehouden van de activiteiten. E-missie draagt jaarlijks een thema aan, waarmee in alle geledingen van de Vredekerk wordt gewerkt. Voor 2017/2018 is dat "Ons Open Huis".
Een aantal regelmatig terugkerende activiteiten zijn een bezoek aan een klooster (weekend), wandeling in de Kennemerduinen, filmavond(en), samen eten, paasontbijt, creatieve avonden, lezingen, open kerkdiensten...
Van een aantal van deze activiteiten vindt u nadere informatie hieronder.

 
Samen eten Samen eten

Elke laatste vrijdag van de maand (behalve in de maanden juli en augustus) is er 's avonds "samen eten" in de ontmoetingshal van de Vredekerk. U kunt zich hiervoor opgeven door uw naam te noteren op de lijst op het prikbord in de ontmoetingsruimte van de Vredekerk.

 
Kloosterweekeinden Kloosterweekeinden

Al een aantal jaren wordt er in het voorjaar, gewoonlijk kort na Pasen, een weekendbezoek aan een klooster georganiseerd. Onderstaand een overzichtje van de bezochte kloosters:
2009: Norbertijnenabdij Postel (België)
2010: Priorij Onze Lieve Vrouwe van Bethanië in Loppem (België)
2011: Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis bij Valkenswaard
2012: Monasterium Sint Lioba in Egmond-Binnen
2013: Abdij Maria Toevlucht te Zundert
2014: Monasterium Sint Lioba in Egmond-Binnen
2015: Abdij Koningsoord bij Arnhem
2016: Sint-Andriesabdij Zevenkerken bij Brugge
2017: Abdij Maria Toevlucht in Zundert
2018: Norbertinessen Priorij Sint Catharinadal in Oosterhout
2019: Monasterium Sint Lioba in Egmond-Binnen

 
Kloosterweekeinde 2020 Kloosterweekeinde 2020
In het weekeinde van 24 – 26 april 2020 hopen we weer met een groep vanuit onze gemeente op kloosterweekeinde te gaan. We zullen deze keer te gast zijn in de Abdij Koningsoord in Oosterbeek om er iets mee te maken van het gemeenschappelijk leven en werken van de zusters Trapistinnen. In het bijzonder om met hen de zeven gebedsmomenten mee te vieren, van de nachtwake tot de completen. Er kunnen 20 mensen te gast zijn in het gastenverblijf. Intekenen is mogelijk vanaf de startzondag: op de lijst op het prikbord in de ontmoetingshal van de Vredekerk of bij mw. Frieda Smits. Na intekening volgt een verzoek om een aanbetaling waarmee de inschrijving officieel is. Bij teveel belangstelling maken we een kleine reservelijst.
 
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.