PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Vrijwilligersteams Vrijwilligersteams
In onze gemeente is een groot aantal vrijwilligers actief op allerlei terreinen. Naast het werk in pastoraat en diaconaat is er m.n. ook veel handenarbeid nodig voor onderhoud van het kerkgebouw en de erbij behorende tuin. Hiervoor is er dan ook een klusteam en een tuinteam beschikbaar.
 
Tuinteam Tuinteam
Het multifunctionele tuinteam Vredekerk, bestaat uit vier leden van de mannelijke kunne, met ieder specifieke en unieke vaardigheden. Het team komt iedere vrijdagmiddag bijeen, van ongeveer 13.30 uur tot einde werkzaamheden. Eén lid heeft verstand alles wat groeit en bloeit en weet zelfs de Latijnse namen op te lepelen. Hij bepaalt of een plant mishandeld dient te worden, dan wel liefdevol wordt toegesproken. Een ander lid is een befaamd grassoloog en weet wanneer er wel of niet gemaaid dient worden. Bovendien moet het gras soms bijgevoerd worden. Een derde lid is buitengewoon vaardig in het op- en afrollen van haspels en weet uiterst behendig om te gaan met de daarmee verbonden apparatuur. Een vierde lid is een hartstochtelijk voorstander van het eenvoudige handgestuurde knip- en snoeiwerk en het daarmee gepaard gaande spierballenwerk.
Al met al functioneert e.e.a. uitstekend, zoals u natuurlijk allang is opgevallen. De flora staat te pronken als de eerste de beste mannetjespauw. Tijdens de koffiepauze worden en passant de kleine en grote wereldproblemen ook nog eens opgelost.
Als dringende bezigheden elders, zoals daar zijn, vakanties, kinderen bezoeken en kleinkinderen en andere nazaten bezighouden, hen niet verhinderen en er geen door het weer belemmerende omstandigheden zijn, dan, ja dan is het mogelijk om hen iedere vrijdagmiddag te komen bewonderen.

Op de foto hieronder ziet u het team in zijn werkomgeving, v.l.n.r.:
Bert v.d. Lee – Martien v. Leijenhorst – Boet Smit – Piet Klandermans

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl

Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.