PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Beleid veilige gemeente Beleid veilige gemeente
In de Protestantse Gemeente te Soesterberg zijn, naast de predikant, ook veel vrijwilligers actief. Dit zijn niet alleen de kerkenraadsleden en leden van het College van Kerkrentmeesters. Ook binnen het jeugdwerk, het pastoraat, bij de catechese en bij allerhande andere activiteiten wordt gewerkt met vrijwilligers.

De kerkenraad is zich bewust van het feit dat grensoverschrijdend gedrag en (seksueel) misbruik overal en dus ook in onze gemeente kan voorkomen.
Het is van groot belang dat iedereen zich bij onze gemeente veilig voelt. Belangrijk is daarom  om grensoverschrijdend gedrag en (seksueel) misbruik te voorkomen.
Mocht zich toch een ongewenste situatie voordoen, dan moet iedereen zich vrij voelen om dat te melden bij een vertrouwenspersoon, zodat passende actie ondernomen kan worden.

U kunt altijd contact opnemen met de door de kerkenraad aangestelde vertrouwenspersoon, Anton Stegeman. Bij hem vindt u een luisterend oor en hij denkt met u mee over eventuele stappen die gezet kunnen worden. 
U kunt het ook melden bij één van de kerkenraadsleden. Vanzelfsprekend bent u verzekerd van absolute geheimhouding.
De contactgegevens van de kerkenraadsleden zijn te vinden onder het hoofdstuk ‘Over ons - Organisatie’.


Anton Stegeman
Tel: 06 150 226 47
E-mail: antonstegeman@live.nl

Indien nodig zal gebruik gemaakt worden van de diensten van het SMPR - interkerkelijk samenwerkingsverband tegen Seksueel Misbruik in Pastorale Relaties.
Uiteraard is het ook mogelijk om rechtstreeks met het SMPR contact op te nemen.
Website: smpr.nl
E-mail: info@smpr.nl
Coördinator: Barbara van Nieuw-Amerongen, tel.: 030-3038590
Postadres: Postbus 6028, 3503 PA Utrecht
Bezoekadres: Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht.

Het volledige beleid is beschreven in het document “PG Soesterberg - Beleid Veilige Gemeente”. U kunt dit document downloaden door hier te klikken.

Het in het “Beleid Veilige Gemeente” genoemde “Protocol voor gemeenten die geconfronteerd worden met (seksueel) misbruik in pastorale en gezagsrelaties” kunt u hier downloaden.
terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.