PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Bij de Kerkdiensten Bij de Kerkdiensten

Bij de kerkdiensten

Zondag 10 oktober a.s.: “Gaat er al een lichtje branden?” We vervolgen de lezing uit het Johannesevangelie met Johannes 8: 12 – 20. Jezus vertelt in de tempel dat hij het licht der wereld is. De Farizeeën begrijpen het niet. Ze vinden dat iets alleen waar kan zijn als twee getuigen het zeggen en Jezus zegt het alleen over zichzelf. Of toch niet? Het is deze zondag een ZWO-dienst met de nadruk op het werelddiaconaat en leden van de ZWO-groep zullen meewerken aan de dienst bij Schriftlezing of gebeden. Na afloop van deze dienst is er weer – na een lange tijd waarin dat niet mogelijk was – verkoop van eerlijke producten uit de wereldwinkel. Van harte aanbevolen!

Zondag 17 oktober a.s.: Op deze zondag lezen we Johannes 8: 21 – 36 en is het thema: vrij zijn. Jezus spreekt de mensen in Jeruzalem toe. Hij zegt dat hij ergens heen zal gaan waar zij niet kunnen komen. De mensen begrijpen hem niet. Ook niet als Jezus zegt dat de waarheid hen zal bevrijden. De reactie van de toehoorder is: “Wij zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?”

Zondag 24 oktober a.s.: “Naar wie luister jij?” is de vraag op deze nationale Bijbelzondag als we lezen uit Johannes 8: 37 – 47. Jezus vertelt dat God zijn Vader is. Hij zegt: “Wie van God is, luistert naar de woorden van God”. Naar wie luisteren wij?

Zondag 31 oktober a.s.: Vandaag is het een bijzondere zondag. We nemen in deze dienst de herziene versie van de Nieuwe Bijbel Vertaling in ontvangst. En we vieren op deze ZWO-zondag met jong en oud de Maaltijd van de Heer, op dezelfde wijze als op de startzondag. De lezing voor deze zondag is Johannes 9: 1 – 41, waar Jezus iemand geneest die vanaf zijn geboorte blind is. De omstanders kunnen hun ogen niet geloven: is dat echt die man die blind was? Sommigen zeggen dat hij het niet kan zijn, maar dat hij er wel op lijkt. Sommige Farizeeën zeggen dat Jezus niet van God kan komen omdat hij dit op sabbat gedaan heeft. Dan is de vraag: “Wie is hier blind?”. Als alles gaat zoals we hopen planten we na afloop van de dienst met de kinderen van de kinderkring en de jongeren van de tienerdienst een tweetal appelbomen in de kerktuin. Dit indachtig de woorden die worden toegeschreven aan Maarten Luther, aan wie we op deze dag van de Reformatie denken: “Als ik wist dat morgen de wereld zou vergaan zou ik vandaag nog een appelboom planten.” Zo willen we – geraakt door de overdenking in de vorige Kerk Onderweg – laten zien dat wij vanuit de Vredekerk ook zorg dragen voor de aarde waar we op leven.

Zondag 7 november a.s.: Vandaag lezen we Johannes 10: 1 – 16, over de goede herder. Die klimt niet stiekem ’s nachts door een raampje naar binnen, maar komt door de deur van de schaapskooi. De schapen kennen hem, en luisteren naar zijn stem. Zo’n herder is Jezus ook voor de mensen.

Ds. Renske Zandstra

terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Predikantenprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.