PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Bij de Kerkdiensten Bij de Kerkdiensten

Vooraf: Op de kerkenraad van 11 mei zijn ook de allerlaatste beperkingen vanwege corona ingetrokken en het is nu weer mogelijk om zelf voor de dienst een kaarsje aan te steken op de devotieboom. De collecte blijven we houden bij de uitgang en natuurlijk digitaal. Bij de viering van de Maaltijd van de Heer blijven we uit de kleine bekertjes drinken, en gebruiken nog niet de grote beker, en de predikant zal de handen ontsmetten voor het brood uitdelen. We zijn blij dat het allemaal weer zo ontspannen kan gaan. 

Zondag 22 mei a.s.: we vieren op deze zondag – na twee jaar waarin het niet mogelijk was om bij elkaar te komen – de gezamenlijke dienst van de Vredekerk met de mensen van Abrona. Ik zal voorgaan samen met pastor José de Groot en voor het eerst na de coronabeperkingen zal er ook weer muzikale medewerking aan de dienst zijn door de Sterrenklanken o.l.v. Klaas van der Linden. Dus dat is dubbel feest! We horen deze zondag het verhaal uit de Bijbel over een mosterdzaadje, over groot worden en klein beginnen. Er wordt op Abrona nog niet gezamenlijk koffie gedronken na afloop van de dienst. Welkom in deze dienst en neem buur, vriend of vriendin mee. 
Zondag 29 mei a.s.: Op deze zondag begint een korte serie lezingen uit het Bijbelboek Ruth, en uiteraard beginnen we dan bij hoofdstuk 1. “Waar jij bent, zal ik zijn” is het thema, en we horen in gedachten al het “lied van Ruth” van de hand van Stef Bos. Een familie verhuist van Juda naar Moab, de zoons trouwen daar met Maoïstische vrouwen. Later sterven zowel de vader als de beide zoons. De vrouw, Naomi, gaat terug naar Bethlehem. Ruth, haar schoondochter besluit met haar mee te gaan. 

Zondag 5 juni a.s.: Op deze zondag vieren we een wel heel bijzonder feestelijk Pinksterfeest, met de openbare geloofsbelijdenis van José Fijneman – Kwakkel. Samen hebben we – alweer door de omstandigheden – uiteindelijk gedurende bijna twee jaar mooie catechesegesprekken gehouden, met af en toe een gast erbij. Nu is het zover dat José midden in de gemeente haar doop zal beamen en haar geloof zal belijden. José zal een doopkaars aansteken en als persoonlijk getuigenis klinkt een lied. Er zal een korte overdenking zijn en dan vieren we als gemeente de Maaltijd van de Heer, in de vorm van een lopende viering. We lezen deze zondag uit Ruth 2, over Ruth die schuilt onder de vleugels van God, en horen een prachtig lied van Sela hierbij, en uit Johannes 20: 19 – 22. Thema is: “Uw vleugels over mij”. Aan het begin van de dienst ontsteken we – na de Paaskaars – weer het licht van de Pinkstervlam. Na de dienst laten we voor de kerk samen met de kinderen twee witte duiven uitvliegen. We hopen op mooi weer zodat er buiten de gelegenheid is om José te feliciteren en voor koffie met soesjes bij de statafels. Het is deze zondag weer mogelijk om de deeldoosjes in te leveren (op de tafel bij de collectebusjes) en een nieuwe mee naar huis te nemen. 

Zondag 12 juni a.s.: Op deze zondag wordt gelezen uit Ruth 3 en de vraag is: 
“Bij wie ben je thuis?” Naomi stelt Ruth voor om een “thuis” voor Ruth te zoeken, een plek waar het haar goed zal gaan. Ruth gaat s nachts naar Boaz en vraagt of hij als losser wil optreden en zo voor haar wil zorgen. Boaz zegt dat hij dat wil maar dat er ook iemand anders is die losser kan zijn. 

Zondag 19 juni a.s.: Een feestelijke zondag waarop we getuigen mogen zijn bij de bediening van de Heilige Doop aan Bregje, dochter van José en Gert-Jan Fijneman. Op het leesrooster staat Ruth 4, en het thema dat daar bij hoort is “Wat wil je nog meer?” omdat door verdriet en moeilijkheden heen uiteindelijk alles – ook voor Naomi – terecht komt. We gaan deze dienst nog samen voorbereiden, dus het zou ook zomaar kunnen dat we toch voor een ander verhaal en een ander thema kiezen. Bregje praat zelf natuurlijk ook mee daarbij en heeft in elk geval al een mooi lied in gedachten! Na afloop kunnen we Bregje gelukwensen en drinken we koffie met huisgemaakt gebak. 

Zondag 26 juni a.s.: Op deze zondag beginnen lezingen uit het Lucas-evangelie. Deze zondag Lucas 9: 51 – 62, met als thema “Wij gaan verder”. Jezus gaat met zijn leerlingen op weg naar Jeruzalem. Onderweg komen ze langs een Samaritaans dorp. Maar daar zijn ze niet welkom. Als twee leerlingen Jezus vragen of de stad gestraft moet worden, wijst hij hen streng terecht. Onder weg vertelt Jezus dat wie hem wil volgen, vooruit moet kijken in plaats van achterom. 

Zondag 3 juli a.s.: Deze zondag is het “slotzondag” met de overstap van enkele kinderen van de kinderkring naar de tienerdienst. We maken uiteraard in de liturgie veel plaats voor hen (en hun ouders) vrij en zullen deze dienst ook nog samen voorbereiden zodat het nog lastig is iets over het thema en de inhoud te zeggen. Na deze feestelijke dienst luiden we de zomer in met koffie, thee en fris en opnieuw huisgemaakt lekkers. Welkom! 

Vanaf nu is er een aantal weken geen kinderkring en tienerdienst en een grotere vrijheid voor de gastvoorgangers om van het leesrooster af te wijken zodat onderstaande informatie nogal betrekkelijk is. 

Zondag 10 juli a.s.: Op het leesrooster staat Lucas 10: 25 – 37, waar een man aan Jezus vraagt wat hij moet doen om het eeuwige leven te krijgen. Daarna vraagt hij aan Jezus wie zijn naaste is. Jezus vertelt het verhaal van de barmhartige Samaritaan: een reiziger wordt beroofd op de weg van Jeruzalem naar Jericho. Een priester en een leviet helpen hem niet, een Samaritaan wel. 

Zondag 17 juli a.s.: Op het leesrooster staat Lucas 10: 38 – 42 over Jezus die te gast is bij Martha, die gastvrij voor hem zorgt. Maria, haar zus, gaat aan zijn voeten zitten om naar hem te luisteren. Martha vraagt Jezus er wat van te zeggen, dat Maria haar alles alleen laat doen. Maar Jezus zegt dat Maria het goede gekozen heeft. 

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.