PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Bij de Kerkdiensten Bij de Kerkdiensten

BIJ DE KERKDIENSTEN

(N.B. Alles wat hieronder volgt is onder voorbehoud, gezien de ont- wikkelingen rondom het coronavirus. Naast de algemene maatregelen is de afstandsregel terug evenals het dragen van een mond- kapje bij verplaatsingen.)

Zondag 14 november a.s. is het thema van de dienst “Juist hier!” en lezen we uit 2 Kronieken 7: 11 – 16 en Johannes 10: 22 – 30. Lang geleden heeft koning Salomo een tempel laten bouwen. Toen de tempel klaar was, zei God tegen hem: “Alles wat in de tempel gebeurt, zal ik zien.” Eeuwen later staat Jezus in diezelfde tempel, in de zuilengalerij van Salomo. De joden vragen of hij echt de Messias is. “Dat heb ik u al gezegd” antwoord Jezus “maar u geloof me niet!”

Zondag 21 november a.s. is het Eeuwigheidszondag of gedachteniszondag. Samen met mw. Lieneke Epping willen we in deze dienst de namen gedenken van hen die ons in het achterliggende kerkelijk jaar zijn ontvallen aan de dood. De ouderling van dienst ontsteekt aan de Paaskaars voor hen een kaars in de liturgische schikking op de tafel als met eerbied en genegenheid hun naam klinkt. Ook ontsteken we een extra kaars en gedenken állen die zijn gestorven, met onder hen de inmiddels al meer dan vijf miljoen coronadoden wereldwijd.

Wij gedenken deze zondag:

Hendrik Aalbert – Henk – Mast
Femia – Fea – de Raad – Crielaard
Pieternella – Nel _ Terlouw – Andeweg Jannetje Evertje – Jenny – Berkhof – Oudenes

We lezen deze zondag verder uit het Johannesevangelie, hoofdstuk 10: 31 – 42 waar het een probleem blijkt dat Jezus over zichzelf spreekt als zoon van God en over God als zijn Vader. Maar gelovigen worden toch vaak “kinderen van God “ genoemd? En over God wordt in de Bijbel gesproken als over een vader? Halverwege het evangelie komen we weer op de plaats waar aan het begin de hemel boven Jezus openging toen Hij werd gedoopt in de Jordaan.
Om ook de families, alle gemeenteleden en anderen uit ons dorp de gelegenheid te geven een gedachteniskaarsje te ontsteken is ’s mid- dags van 15.00 tot 16.00 uur de Vredekerk open. Er zal via cd’s zachte muziek klinken en het is mogelijk om – met in achtneming van de afstandsregel – een tijdje in de kerkzaal te zitten. Wees welkom in dit uur van gedenken.

Zondag 28 november a.s. is het de eerste zondag van de advent en beginnen we met jong en oud aan het project “Het plakboek van Lucas “. We onderbreken de lezingenserie uit het Johannes-evangelie en luisteren en kijken naar de verhalen rondom de geboorte van Johannes en Jezus. Verhalen vol verwachting, en die hebben we nodig in de wereld en in deze tijd. Daarom zingen we met overgave het projectliedje “Wij bidden om verhalen “, op een bekende melodie. Een kind ontsteekt de eerste kaars in de liturgische schikking op tafel, en zegt er een gedichtje bij. De liturgische kleur wordt het paars van de voorbereidingstijd, het gezongen gloria en kyriegebed maken plaats voor een gebed om omkeer en we bidden het Onze Vader gesproken. Het thema van deze zondag is: “Wacht eens “ en de Schriftlezing is uit Lucas 1: 5 – 25. De priester Zacharias brengt in de tempel een offer aan de Heer. Er verschijnt een engel die hem vertelt dat Zacharias en zijn vrouw Elisabet een kind zullen krijgen: Johannes. Zacharia is met stomheid geslagen.

Zondag 5 december a.s. is het de tweede zondag van de advent en vervolgen we ons project “Het plakboek van Lucas “. Een kind ontsteekt de tweede adventskaars in de liturgische schikking. De Schriftlezing is uit Lucas 1: 26 – 38, en het thema is: “Waar kom je vandaan?” De engel Gabriel komt bij Maria. Hij vertelt haar dat ze een zoon zal krijgen en hem Jezus moet noemen. Hij zal Zoon van de Allerhoogste genoemd worden en koning zijn over Israël.
 

Zondag 12 december a.s. is het de derde zondag van de advent en gaan we verder met ons project “Het plakboek van Lucas. Een kind ontsteekt de derde adventskaars in de liturgische schikking. Vandaag is het thema: “Voel jij dat ook?” en de Schriftlezing is uit Lucas 1: 39 – 56. Maria gaat op bezoek bij haar tante Elisabet. Zodra Elisabet de groet van Maria hoort maakt haar kind een sprongetje in haar buik, Maria zingt een lied over “de wereld andersom”. God maakt kleine mensen groot en grote mensen klein.

Zondag 19 december a.s. is het de vierde zondag van de advent en hopen we een zogenaamde “Binnenstebuitendienst “ met elkaar mee te maken, waarin de tieners en de leiding van de tienerdienst op hun eigen manier met ons vieren. Het plakboek van Lucas gaat weer open en we lezen Lucas 1: 57 – 80. Het thema luidt: “De toon is gezet “. Het kind van Elisabet en Zacharias wordt geboren. De buren willen hem Zacharias noemen, net als zijn vader. Elisabet en Zacharias laten weten dat hij Johannes moet heten, zoals de engel het heeft gezegd. Op hetzelfde moment wordt de mond van Zacharias geopend en zingt hij een lied voor de Heer.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.