PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte beschrijvingen Diaconie Collecte beschrijvingen Diaconie

30 januari 2022: Bloemengroet Diaconie:
Speciaal voor de wekelijkse bloemengroet willen wij extra aandacht vragen. Om het mogelijk te maken elke week de eredienst op te fleuren met een mooie bos bloemen voor iemand die dat verdient of nodig heeft, vragen wij uw steun! Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat we deze prachtige traditie voort kunnen zetten.

06 februari 2022: ZWO zondag: Werelddiaconaat: Oeganda: Goed boeren in een lastig klimaat
Klimaatverandering zorgt in het noorden van Oeganda voor steeds meer droogte en overstromingen. Het wordt steeds moeilijker om genoeg voedsel te verbouwen. De Oegandese Anglicaanse Kerk steunt boeren en boerinnen in hun strijd om het bestaan. Ze krijgen (landbouw)training op demonstratievelden. Daar leren ze hoe je met droogte-bestendige zaden en hout besparende ovens, door bomen te planten en oogst goed op te slaan beter bestand bent tegen het klimaat. De boeren geven hun kennis weer door aan anderen.

13 februari 2022: Kerk in Actie: Noodhulp Nepal. Meer werkgelegenheid voor jongeren.
Omdat de werkloosheid in Nepal hoog is, vertrekken veel jongeren naar India, Maleisië of de Golfstaten. Daar zijn de arbeids- omstandigheden erbarmelijk en de lonen laag. Door de corona- pandemie moesten veel van deze arbeidsmigranten terugkeren. Kerk in Actie creëert in Nepal voor 2500 jongeren werkgelegenheid, zodat zij in hun eigen omgeving een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. De jongeren krijgen een landbouwtraining of vakop- leiding en een stageplek en coaching. Ook worden zij in contact gebracht met afnemers of werkgevers.

20 februari 2022: Diaconaal Netwerk Soest
Het Diaconaal Netwerk Soest is een samenwerkingsverband van verschillende kerken in Soest. Het is opgericht om gezamenlijk meer te kunnen bereiken en de samenwerking met de burgerlijke gemeente mogelijk te maken. Daardoor kon SchuldHulpMaatje en het Inloophuis in Soest worden opgericht.

InIoophuis Soest
Met ingang van 2020 krijgt Soest een Diaconaal Inloophuis. De Binnenhof aan de Veenbesstraat 2 wordt op vaste tijden opengesteld voor iedereen die zin heeft in ontmoeting, behoefte heeft aan een luisterend oor of een steun in de rug zoekt. ,,Onze hoofdtaak is aanwezig zijn,’’ zegt Joost Kruiswijk, voorzitter van het stichtings- bestuur. ,,In een huiselijke sfeer ontvangen wij mensen; je kunt het een aanlandplek noemen.’’

Gratis afhaalmaaltijden
In een tijd als deze is het geweldig om iets voor Soest te kunnen betekenen. Daarom starten Zin in Soest en Inloophuis Soest, i.s.m. de Voedselbank, vanaf december met het uitdelen van gratis afhaalmaaltijden. Een kleine ploeg van enthousiaste vrijwilligers kookt verse maaltijden en pakt ze in. Op het plein worden ze door andere vrijwilligers uitgedeeld en is er ruimte voor een praatje. Voor deze maaltijden worden in elk geval de klanten van de Voedselbank uitgenodigd. Echter, iedereen met een krappe beurs is zeer welkom! Wel is het nodig dat je je aanmeldt in verband met de beperkte hoeveelheden. Tijdens het eten koken, kunnen ook houdbare producten worden ingeleverd voor de Voedselbank. Deze worden later opgehaald en op hun locatie verdeeld. De Voedselbank kampt op dit moment met schaarste. Elke donatie wordt zeer op prijs gesteld.

27 februari 2022: Diaconie: Dekking eigen kosten
Met de opbrengst van deze collectes kunnen we iets extra’s doen voor gemeenteleden die door een moeilijke (ziekte, zorgen) of juist een blije periode gaan. We doen natuurlijk meer zoals de avondmaalsvieringen en de 70+ bijeenkomst. Incidenteel wordt de opbrengst van een collecte door de diaconie verdubbeld, bijvoorbeeld bij grote rampen. Van harte aanbevolen!

06 maart 2022: 40-dagentijd ZWO/KiA: Rwanda: Met zusters werk- en aan gezond eten
In het dichtbevolkte Rwanda leeft 70 procent van de inwoners van landbouw. Maar door gebrek aan grond kunnen veel mensen lastig rondkomen. Een gewas verbouwen is niet genoeg om een gezin te voeden. Rwandese diaconessen trainen elk jaar 150 boeren en boerinnen op hun demonstratieboerderij. Ze leren hen over veeteelt en over het verbouwen van groenten en fruit met moderne landbouwtechnieken. Na de training begeleiden ze de boeren in hun eigen dorp. Steeds meer ouders kunnen hun kinderen hierdoor gezonde voeding geven.

De meeste collectes worden aanbevolen door Kerk in Actie en zijn gescreend. De diaconie heeft ook eigen projecten op de collectelijst staan en houden deze na zorgvuldige afweging en informatie. Alle collectes worden van harte aanbevolen.

De diaconie

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.