PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Crèche

Crèche
Crèche

Voor de allerkleinsten - tot de basisschoolleeftijd - is er speelgoed beschikbaar uit “de Speelgoedkist”. In de speelgoedkist zit speelgoed voor kinderen uit deze leeftijdsgroep, zoals boekjes, knuffels, kleurpotloden met kleurboeken en ander "stil" speelgoed. De speelgoedkist staat achter in de kerkzaal, bij het intentieboek. De kinderen kunnen (samen met hun ouders) speelgoed pakken om zich tijdens de dienst te vermaken. Tijdens bijzondere kerkdiensten (zoals b.v. Pasen, Pinksteren, startdienst, kerk- en schooldienst, Kerst) kunnen deze kinderen naar de crèche. Deze wordt gehouden in één van zalen van de Vredekerk en wordt geleid door twee vrijwilligers uit de gemeente.
Wat we in de loop der tijd ervaren hebben, is dat de 0 tot 4 jarigen weinig tot geen Godsbeleving hebben. Om hier toch enige gestalte aan te geven, hanteren we de volgende vorm bij de crèche:
- Aandacht voor het woord van God d.m.v. christelijke muziek en de kinderbijbel lezen of een ander leuk christelijk boekje.
- De kinderen krijgen wat te drinken met een koekje of rozijntjes, natuurlijk rekening houdend met de leeftijd.
- Ze mogen naar hartelust spelen met het speelgoed totdat ze worden opgehaald tijdens de collecte om zo ook de zegen mee te krijgen! Ouders die liever ná de eredienst hun kroost willen halen, dat is ook mogelijk, want de leiding blijft in de crècheruimte totdat alle kinderen zijn opgehaald.

terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.