PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
De vele gezichten van de kerk De vele gezichten van de kerk

‘Wees als kerk minder bescheiden’ was in 2011 één van de aanbevelingen van onderzoeksbureau Motivaction aan de kerk. Dat klinkt anders dan ‘de kerken lopen leeg’; de bekende maar weinig hoopvolle kreet. Maar elke zondag lopen kerken vol. Op talloze plekken in Nederland komen mensen bij elkaar als kerk, (huis)gemeente, parochie of gebedsgroep. Ruim een miljoen mensen schijnt op zondag of op andere dagen de weg naar een kerkelijke bijeenkomst te vinden. Aantallen die je nooit bij elkaar ziet, want we kunnen maar op één plek tegelijk zijn.
Naar aanleiding hiervan deden 'Woord & Dienst' en de LinkedIn-groep 'Predikanten en Pastores' een oproep om de aantallen en de pluriformiteit in beeld brengen: ‘De vele gezichten van de kerk’. De bedoeling was om een foto - een portret -  van de kerkelijke gemeenschap te maken waarin tot uitdrukking komt, wat de gemeenschap kenmerkt.

Hieronder het resultaat van onze gemeente na de dienst van 11 september 2011:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan deze actie was tevens een wedstrijd verbonden. Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen een winnende foto gekozen (evenals een aantal eervolle vermeldingen), die natuurlijk ook op deze website te zien is. Wij hebben “onze” foto gebruikt als poster die hoorde bij ons jaarthema 'Liefde' voor het seizoen 2011/2012.

terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.