PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM
Voortuin Vredekerk Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag, uitzonderingen daargelaten, om 10.00 uur een kerkdienst, die ook uitgezonden wordt op internet via kerkdienstgemist.nl. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.


Voortuin Vredekerk
 
Jaarthema 2022/2023 “Aan tafel” Jaarthema 2022/2023 “Aan tafel”

Een nieuw jaarthema

Op de startzondag zijn we met jong en oud begonnen met een nieuw jaarthema dat de PKN ons heeft aangereikt. “Aan tafel”.
Op zondag 4 september zetten we weer een tafel neer waar u boodschappen voor kunt meenemen voor de voedselbank.Dit zullen we elke zondag in september blijven doen. In het julinummer van Kerk Onderweg staat een boodschappenlijst.
Bij het thema “Aan tafel” moest ik denken aan “de schijf van vijf” maar niet de schijf met groente en fruit, zuivel enz..
De schijf van vijf die hoort bij dit thema bestaat uit de volgende vijf schijven, Geloof, Hoop, Liefde, Brood en Water/Wijn.
Er zijn al verschillende ideeën om dit thema te realiseren.
Misschien heeft u ook wel een passend idee, we horen het graag.

Corry van Ginkel

 
Kerkdienst gemist Kerkdienst gemist
Hebt u een kerkdienst gemist? Geen nood, alle kerkdiensten zijn opgenomen en kunnen op ieder moment afgespeeld worden. U kunt daarvoor naar de website van kerkdienstgemist.nl gaan en daar de gewenste datum oproepen. Nog eenvoudiger en sneller is het om op 'lees meer >>' (rechtsonder) te klikken. Er verschijnt dan een webpagina waarin u een datum kiest en met 1 muisklik het afspelen van de kerkdienst op de gekozen datum start. Maak het beeld beeldvullend door op het vierkantje rechtsonder te klikken. 
lees meer »
 
Na de kerkdienst Na de kerkdienst

Kerkdienst 28 mei Pinksteren: ds. E. van de Wal

Pinksteren: "pentakosta" Feest van de Hoop

We vieren Pinksteren op de vijftigste dag na Pasen en we herdenken dat de Heilige Geest als "vurige tongen" neerdaalde op de hoofden van de apostelen.


De liturgische bloemschikking voor Pinksteren 2023 staat symbool voor de hoop, vol verwachting voor de toekomst.

De Gloriosa en Strelitzia verbeelden de "vlammen" na de uitstorting van de Heilige Geest.
 
Kerkdienst 4 juni Kerkdienst 4 juni
Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger: prop. J. de Haan uit Woerden

Meer informatie volgt later.

De dienst is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. (klik hier voor nadere instructies).
Collectes zijn er fysiek bij de uitgang van de kerk en ook d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.
 
Ruimte huren? Ruimte huren?
De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.
lees meer »
 
Nieuw fotoalbum Nieuw fotoalbum
Onlangs is er een nieuw fotoalbum aan deze website toegevoegd met foto's van de Pinksterdienst (28 mei 2023).
Klik hier om direct naar het album van deze dienst te springen. U kunt natuurlijk ook naar het album navigeren via het menu links op deze pagina.
 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films
De in mei 2018 ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?
Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.
lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk
In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.
 
De preek De preek
Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.