PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM
Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag, uitzonderingen daargelaten, om 10.00 uur een kerkdienst, die ook uitgezonden wordt op internet via kerkdienstgemist.nl. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.
 
Aanpassingen coronamaatregelen Aanpassingen coronamaatregelen
In het corona-overleg door het moderamen is besloten tot verdere versoepelingen in de kerkdiensten. De huidige stand van zaken van de coronaregels is daardoor nu als volgt:
 • In de diensten worden 50 kerkgangers van 13 jaar en ouder toegelaten. Voor kinderen t/m 12 jaar is geen beperking v.w.b. het aantal. Dit aantal is exclusief de dienstdoenden.
  Opgave vooraf blijft verplicht.
 • De liederen na de preek mogen weer door de gemeente meegezongen worden.
  De zang vóór de preek wordt nog verzorgd door enkele leden van de Cantorij.
 • Bij de uitgang van de kerk zal fysiek gecollecteerd worden.
  Verdere informatie over de wijze van collecteren zal in de dienst verstrekt worden.
  De digitale collectes blijven gehandhaafd.
 • De mondkapjesplicht is vervallen, mits de 1,5 m afstandsregel nageleefd wordt.
Uiteraard blijft het ook mogelijk om de diensten online te volgen of later terug te kijken. Door op het hiernaast staande logo te klikken, wordt u direct naar de Vredekerk op de website van kerkdienstgemist.nl geleid. (kerkdienstgemist.nl is de organisatie, die de online uitzendingen voor ons verzorgt).
 
Kerkdienst 3 oktober Kerkdienst 3 oktober
Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger: ds. R. van den Beld uit Baarn.
Israëlzondag

In de doorgaande lezing uit Johannes 8: 1 – 11 lezen we hoe een vrouw is betrapt op overspel. Ze wordt bij Jezus gebracht met de vraag: “Moet ze gestenigd worden?” Jezus schrijft in het zand en antwoordt: “Wie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.”

I.v.m. de coronamaatregelen dient u zich van tevoren aan te melden als u deze dienst wilt bezoeken. Bovendien worden er maximaal 50 bezoekers toegelaten en gelden in de kerk de gebruikelijke maatregelen zoals handen ontsmetten en 1,5 m afstand. Mondkapjes zijn niet meer verplicht. Meer details in de e-mail met de uitnodiging voor deze dienst en in het artikel coronamaatregelen.
Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl (klik hier voor nadere instructies).
Collectes fysiek bij de uitgang van de kerk en d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

 
Nieuw fotoalbum Nieuw fotoalbum
Onlangs is er een nieuw fotoalbum aan deze website toegevoegd met foto's van de Startzondag op 5 september met als thema "Van U is de toekomst". Na de dienst is er een mozaïek gemaakt gebaseerd op dit thema. De foto's geven een kleine impressie van het maken van dit mozaïek. In de dienst van 12 september is het resultaat onthuld.
Klik hier om direct naar het fotoalbum te springen. U kunt er natuurlijk ook naar toe navigeren via het menu links op deze pagina.
 
Ruimte huren? Ruimte huren?
De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.
lees meer »
 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films
De in mei 2018 ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?
Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.
lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk
In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.
 
De preek De preek
Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.