PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Collecte diaconie 16 mei Collecte diaconie 16 mei

Diaconaal Netwerk Soest

Het Diaconaal Netwerk Soest is een samenwerkingsverband van verschillende kerken in Soest. Het is opgericht om gezamenlijk meer te kunnen bereiken en de samenwerking met de burgerlijke gemeente mogelijk te maken. Daardoor kon SchuldHulpMaatje en het Inloophuis in Soest worden opgericht.

Inloophuis Soest
Met ingang van 2020 krijgt Soest een Diaconaal Inloophuis. De Binnenhof aan de Veenbesstraat 2 wordt op vaste tijden opengesteld voor iedereen die zin heeft in ontmoeting, behoefte heeft aan een luisterend oor of een steun in de rug zoekt. “Onze hoofdtaak is aanwezig zijn,’’ zegt Joost Kruiswijk, voorzitter van het stichtingsbestuur. ,,In een huiselijke sfeer ontvangen wij mensen; je kunt het een aanlandplek noemen.’’

Gratis afhaalmaaltijden
In een tijd als deze is het geweldig om iets voor Soest te kunnen betekenen. Daarom starten Zin in Soest en Inloophuis Soest, i.s.m. de Voedselbank, vanaf december met het uitdelen van gratis afhaalmaaltijden. Een kleine ploeg van enthousiaste vrijwilligers kookt verse maaltijden en pakt ze in. Op het plein worden ze door andere vrijwilligers uitgedeeld en is er ruimte voor een praatje. Voor deze maaltijden worden in elk geval de klanten van de Voedselbank uitgenodigd. Echter, iedereen met een krappe beurs is zeer welkom! Wel is het nodig dat je je aanmeldt in verband met de beperkte hoeveelheden. Tijdens het eten koken, kunnen ook houdbare producten worden ingeleverd voor de Voedselbank. Deze worden later opgehaald en op hun locatie verdeeld. De Voedselbank kampt op dit moment met schaarste. Elke donatie wordt zeer op prijs gesteld.

N.B.: u kunt uw gaven alleen geven d.m.v. een bankoverschrijving. Kijk hier voor meer informatie.
terug
 
 
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.