PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdiensten

Kerkdiensten

Onderstaand een overzicht van de kerkdiensten in de komende tijd. Kijk voor meer informatie rondom de kerkdiensten hier.

Bent u slecht ter been en heeft u vervoer naar de kerk nodig? Laat het even weten aan één van de kerkenraadsleden of stuur een e-mail naar en het wordt geregeld.

Bij bijzondere diensten (b.v. Pasen, school- en kerkdienst, Kerst, etc.) is er voor de kleintjes tot de basisschoolleeftijd een crèche, geleid door twee gemeenteleden. Tijdens de overige diensten is er voor deze groep een speelgoedkist met "stil" speelgoed beschikbaar in de kerkzaal. Kijk voor meer informatie hier.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is er, behalve tijdens de zomervakantie, iedere zondag kinderkring, geleid door één van de leden van een groep vrijwilligers.

Tieners kunnen om de twee weken terecht in een tienerdienst, die parallel aan de gewone dienst gehouden wordt in één van de ruimtes in de Vredekerk. Ook deze dienst wordt geleid door enkele vrijwilligers.

Na de dienst is er in de ontmoetingshal gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie te drinken.

 
20 januari 20 januari

10.30 uur: St. Carolus Borromeüs kerk

Eenheidszondag
Oecumenische viering m.m.v. het projectkoor


Voorgangers: dhr. J. v. Kempen en ds. R. Zandstra

Collecte: "Migratie verbindt kerken wereldwijd"

Op deze zondag vieren we met de parochie samen een oecumenische dienst in het kader van de week van gebed voor de eenheid van de christenen. Het thema van deze zondag luidt: “Recht voor ogen”, en is geïnspireerd door Deuteronomium 16: 11 – 20 “Zoek het recht en niets dan het recht”. Het liturgisch materiaal voor deze dienst is deze keer voorbereid door christenen uit Indonesië, een land met grote diversiteit, dat tot voor kort het principe “gotong royong” als leidraad had. Dit staat voor samenwerking en voor leven in solidariteit, waardoor “eenheid in verscheidenheid” mogelijk is. In toenemende mate staat dit onder druk en raken rijken en armen (en daarmee bevolkingsgroepen) van elkaar vervreemd. Indonesische christenen worden bij uitstek geraakt door de roep om het recht te zoeken en inclusief leven. Na afloop van deze zondag willen we niet alleen samen koffiedrinken in het parochiehuis, maar aansluitend ook gezamenlijk lunchen. Binnenkort komen in beide kerken intekenlijsten te hangen om u/je hiervoor op te geven, en ook aan te geven wanneer je wat wil maken of meenemen. We hopen op een mooie ochtend met elkaar!

 
27 januari 27 januari

10.00 uur: Vredekerk

Bevestiging ambtsdragers

Voorganger: ds. R. Zandstra

1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten pastoraat
2e collecte: Diaconie - Make-A-Wish Nederland

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkbalans

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.