PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM
Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag, uitzonderingen daargelaten, om 10.00 uur een kerkdienst. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.
 
Corona: alleen nog online kerkdiensten Corona: alleen nog online kerkdiensten
De kerkenraad heeft met pijn in het hart én vol overtuiging besloten om als gemeente van de Vredekerk te delen in de op 14 december jl. aangekondigde lockdown en de op 12 januari en 2 en 23 februari aangekondigde verlengingen hiervan. Alles uit hart voor de zorg en voor de samenleving waar wij deel van uit maken.
Concreet: vanaf zondag 20 december (vierde advent) t/m maandag 15 maart 2021 zijn de kerkdiensten alleen online mee te vieren. Alleen degenen die een taak hebben in de kerkdienst zullen aanwezig zijn in de kerkzaal. Wat blijft is dat wij ál deze diensten met onze volle inzet vorm zullen geven!
De volledige tekst van de door de kerkenraad afgegeven verklaring, die middels een inlegvel in Kerk Onderweg en een mailing is verspreid, vindt u hier. N.B.: de in deze verklaring genoemde termijn is inmiddels verlengd t/m 15 maart a.s.
 
Corona: geen zang tijdens kerkdiensten Corona: geen zang tijdens kerkdiensten
Op 14 januari jl. heeft de Protestantse Kerk in Nederland een dringend advies uitgebracht om GEEN ZANG meer toe te staan tijdens de kerkdiensten. Reden voor deze aanscherping is de toenemende dreiging van de Engelse, zeer besmettelijke, variant van het corona-virus en de eerste resultaten van het onderzoek van de PKN naar een besmetting in een kerk in Biddinghuizen. Ook het bespelen van blaasinstrumenten wordt afgeraden.
De kerkenraad heeft, wederom met pijn in het hart én vol overtuiging, besloten om dit advies over te nemen. Dientengevolge zal er vanaf zondag 17 januari t/m maandag 15 maart in de kerkdiensten niet meer gezongen worden.
De volledige tekst van het door de PKN afgegeven advies vindt u hier. N.B.: de in  dit advies genoemde termijn t/m 2 maart is inmiddels verlengd naar 15 maart.
 
Jaarthema 2020/2021 "Het goede leven" Jaarthema 2020/2021 "Het goede leven"
Voor het jaarthema voor 2020/2021 is de suggestie van de PKN overgenomen: "Het goede leven". Op de startzondag op 6 september 2020 is dit thema gepresenteerd en is de themaposter onthuld. Kijk hier voor meer informatie.
 
Kerkdienst 28 februari (geen bezoekers, alleen online) Kerkdienst 28 februari (geen bezoekers, alleen online)
Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger is ds. R. v.d. Beld uit Baarn.
Op deze tweede zondag van de 40-dagentijd vervolgen we de “Levensweg” en lezen we uit Marcus 9: 2 – 10. Het thema is: “Tussen hemel en aarde”. Jezus gaat met drie van zijn leerlingen een berg op. Boven op de berg worden Jezus kleren helder wit. Ook verschijnen Mozes en Elia, twee profeten uit vroeger tijden. En er klinkt een stem uit de hemel die zegt: “Dit is mijn geliefde Zoon.”
De liturgische bloemschikking geïnspireerd op de tekst uit Matteüs 25: “Ik had dorst en jullie gaven mij te drinken”, één van de werken van barmhartigheid. Een ander te drinken geven, letterlijk ‘water’ of 'van het levende water’. De glazen zijn daarom deze week gevuld met water. Daarin drijven de bloemen van de hyacint, waarvan de blauwe kleur verwijst naar het spirituele, de verbinding tussen hemel en aarde.
De vorm van het open hart wordt geaccentueerd door een geregen ketting van hyacinten-nagels en de ranken van de maagdenpalm.

Dit is een dienst zonder bezoekers; alleen zij die een taak hebben in deze dienst zijn aanwezig. Voor hen gelden de voor de Vredekerk vastgelegde coronamaatregelen.
Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl (klik hier voor nadere instructies).
Collectes alleen d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.
 
Ruimte huren? Ruimte huren?
De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.
lees meer »
 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films
De in mei 2018 ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?
Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.
lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk
In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.
 
De preek De preek
Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.
 
 
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.