PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 23 januari Kerkdienst 23 januari
Op deze zondag is er om 10.00 uur een onlinedienst in de Vredekerk. Voorganger: Ds. Renske Zandstra
Eenheidszondag Oecumenische dienst

Vandaag is het eenheidszondag, de afsluiting van de week van gebed voor eenheid 2022.
We vieren deze oecumenische dienst gewoonlijk met de parochianen van de Carolus Borromeuskerk maar vanwege de beperkingen is dit opnieuw niet mogelijk. We vieren dus elk in ons eigen gebouw, met gebruikmaking van het aangereikte materiaal. Als teken van onze onderlinge verbondenheid ontsteken we op deze eenheidszondag in beide kerken een kaars, in de Vredekerk de blauwe kaars van de Raad van Kerken met het woord oikumene erop.
Het thema in deze gebedsweek is: Licht in het duister. Christenen vanuit de hele wereld staan stil bij de ster van Bethlehem. Kerken uit het Midden – Oosten kozen het thema n.a.v. Mattheüs 2, en Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken vertelt: “Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien, hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we tijdens deze week van gebed voor eenheid doen. Wereldwijd bidden deze week miljoenen christenen om eenheid. Tegelijk tonen ze hun verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.”

Met ingang van zondag 19 december 2021 zijn, vanwege de door de regering afgekondigde lockdown, de diensten alleen online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl(klik hier voor nadere instructies). Meer details in het hoofdstuk "Coronamaatregelen"

Collectes d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.
terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.