PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 20 november Kerkdienst 20 november

Op deze zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Vredekerk. Voorganger: ds. Renske Zandstra
Einde kerkelijk jaar

Vandaag is het Eeuwigheidszondag of gedachteniszondag. We zullen aan het begin van de dienst na het zingen van het Klein Gloria blijven staan voor het gedenken van hen die ons in het achter ons liggende kerkelijk jaar zijn ontvallen aan de dood. De ouderling van dienst zal voor hen een kaars aansteken in de schikking op de liturgische tafel wanneer hun namen met aandacht en eerbied genoemd worden. We ontsteken ook een kaars ter gedachtenis aan de tallozen die naamloos sterven. Aansluitend is er de gelegenheid voor ieder die in de kerk aanwezig is om ook een gedachteniskaarsje te ontsteken aan het licht van de Paaskaars. Wie niet zelf naar de kerk kan komen kan een kaarsje aanvragen bij de predikant.
We lezen deze zondag uit 2 Koningen 13: 14 – 21, waar we horen dat de profeet Elisa ziek is en gaat sterven. Nog één keer profeteert hij voor de koning. De koning moet een pijl afschieten in de richting van Aram, als teken van de overwinning die hij zal behalen. Maar als de koning daarna slechts drie keer op de grond slaat met de pijlen, vertelt Elisa dat het geen grote overwinning zal zijn. Als Elisa begraven is wordt een andere dode bij hem in het graf gelegd. Dat lichaam komt tot leven nadat het met de profeet in aanraking is geweest. Op het eerste gehoor een verhaal dat vervreemding oproept, maar bij nader inzien kan het ons tot op de dag van vandaag raken. Een verhaal over ziekte, sterven en begraven worden eindigt met leven en opstanding!
 

De dienst is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl(klik hier voor nadere instructies).
Collectes zijn er fysiek bij de uitgang van de kerk en ook d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.