PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Detentiecentrum Detentiecentrum
Dicht bij Soesterberg bevindt zich het detentiecentrum Kamp van Zeist. Tot medio 2016 was er in het detentiecentrum als geestelijk verzorger een predikant werkzaam, die als predikant met bijzondere opdracht deel uit maakte van de kerkenraad van onze gemeente. Er is dan ook een bijzondere band tussen onze gemeente en het detentiecentrum. Dit blijkt ook uit het feit, dat er regelmatig contact is met de huidige geestelijk verzorger (die part-time actief is i.v.m. inkrimping van het aantal gedetineerden) en het bestaan van een groep vrijwilligers in onze gemeente, die zich actief bezig houdt met het detentiecentrum. Zo worden regelmatig de kerkdiensten in het detentiecentrum bezocht en wordt daarin hulp geboden bij de logistiek en wordt er een luisterend oor geboden voor wie daar behoefte aan heeft. Andere activiteiten in dit kader zijn b.v. inzameling van kleding en schoeisel, inzameling van gelden voor wat extraatjes, publicaties over het reilen en zeilen in het detentiecentrum, enz.
 
Kerstpakket voor gedetineerden Kerstpakket voor gedetineerden
De  Stichting “Kerken & Gevangenen in Nieuwegein/Zeist” heeft veel vrijwilligers, die de geestelijke verzorgers in de gevangenissen helpen om iets extra's te kunnen betekenen voor de gedetineerden. Normaal gesproken zijn we bij de kerkdiensten, verzorgen we Alpha in Prison cursussen en allerlei andere activiteiten. Door corona moeten we helaas alles op afstand doen en we proberen op een creatieve manier toch te laten merken dat we aan hen denken.
Dit jaar willen we alle gedetineerden een kerstpakket geven, zowel in Nieuwegein als in Soesterberg/Zeist. Het gaat dan om 455 pakketten, die wat lekkers, wat nuttigs en wat gezelligs bevatten.
De kostprijs van een pakket is € 12,50.
Hiervoor zoeken we sponsors in de verschillende kerken in de buurt. Natuurlijk kunnen diaconieën bijdragen, maar het kan ook door gemeenteleden die een pakket  'adopteren'.
Helpt u mee door één of meerdere kerstpakketten te sponsoren? Klik hier voor meer informatie en om een donatie te doen voor een kerstpakket.
 
 
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
Externe links
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.