PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
INLIA / Charter van Groningen INLIA / Charter van Groningen

Zoals u in onderstaand artikel kunt lezen, is de Protestantse gemeente te Soesterberg in het verleden sterk betrokken geweest bij het wel en wee van asielzoekers in ons land, omdat er bijna letterlijk een AZC (Asielzoekerscentrum) in onze achtertuin stond. Toen dit AZC in maart 2019 gesloten werd, is gezocht naar een mogelijkheid om steun te blijven geven aan asielzoekers. Deze mogelijkheid werd gevonden in de deelname aan het verbond van geloofsgemeenschappen, genaamd het Charter van Groningen.
Op 3 juni 2019 heeft de Protestantse gemeente te Soesterberg de deelname aan het Charter van Groningen bevestigd door het ondertekenen van het daartoe bestemde formulier en de belofte om jaarlijkse een financiële bijdrage te leveren t.b.v. het werk van de stichting INLIA (Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven t.b.v. Asielzoekers).
Om de aandacht hiervoor vast te houden, wordt er iedere eerste zondag van de maand in de kerkdienst een zogenaamde Charterkaars aangestoken.
De volledige tekst van het Charter van Groningen vindt u hier, meer informatie over het werk van de stichting INLIA vindt u hier.
Wilt u het werk van de stichting INLIA financieel steunen, kijk dan op de website van INLIA.

terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.