PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdienst 29 november Kerkdienst 29 november
Om 10.00 uur is er een dienst, de eerste van de Adventszondagen, in de Vredekerk. Voorganger is ds. R. Zandstra. In de komende adventsweken laten we ons als jong en oud leiden door het project van Kind op Zondag: “Het beste nieuws”. We denken er deze weken over na wat het beste nieuws is waarop je zou hopen, voor jezelf of voor anderen in de wereld? Elke zondag is er een afbeelding van een bladzijde uit de Adventsbode. Zo leven we toe naar het feest van de geboorte van Jezus, die licht en vrede brengt. Dat is goed nieuws voor de hele wereld – misschien wel het beste nieuws dat we kunnen krijgen.
“Zie je al wat?” is het thema op deze eerste zondag van de advent. Op tafel zien we een mooie schikking waarin elke zondag een adventskaars zal worden ontstoken. De liturgische kleur is het paars geworden dat bij de voorbereidingstijd op een groot kerkelijk feest hoort, en ook de liturgie is een beetje aangepast. Er is geen klein- en groot glorialied, een gebed van inkeer in plaats van een kyriegebed en het Onze Vader, dát is in deze tijd toch al een gesproken versie. De lezing is Marcus 13: 24 – 37, over de vijgenboom die ons een boodschap toont als hij zijn eerste blaadjes krijgt. Uiteraard hoort er weer een projectlied bij deze periode, dat ofwel digitaal ofwel door de leden van de cantorij gezongen zal worden.

Deze dienst wordt live uitgezonden op internet, via kerkdienstgemist.nl.
Van toepassing zijnde maatregelen i.v.m. de coronacrisis: klik hier.
Collectes alleen d.m.v. bankoverschrijving; klik hier voor informatie en rekeningnummers.
Dienst bijwonen? Dan van tevoren aanmelden: e-mail (info@pknsoesterberg.nl) of evt. telefonisch (06-48317023)
.
terug
 
 
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
 
Externe links
Dagmeditatie
PKN
JOP
Kerkplein Soest
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.