PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kinderkring

Kinderkring
Kinderkring

Kinderkring

Elke eerste zondag van de maand en op feestdagen is er voor de kinderen van de basisschool kinderkring. Wanneer de eerste zondag in de zomervakantie valt, gaat deze niet door. Om teleurstellingen te voorkomen, staat het actuele rooster  op deze site. Na het glorialied mogen de kinderen naar voren komen en wordt er een gesprekje gevoerd over wat we gaan doen in de kinderkring. Op de beamer kijken en luisteren we daarna naar een lied. Daarna gaan we met onze eigen lantaarn naar de kinderkring. Eerst luisteren we daar samen naar een (Bijbel)verhaal. Daar praten we samen over door en door een knutsel, spel of tekening wordt het verder uitgediept. Voor het slotlied en de zegen gaan we weer de kerk binnen. Daar vertellen we wat we gedaan hebben en laten onze kunstwerken zien.
Tijdens de kinderkring drinken we wat lekkers en hebben we naast boeiende gesprekken ook veel lol samen (zie ook de foto's).

Ook als er geen kinderen fysiek aanwezig zijn, is er een kindermoment voor de kinderen die digitaal met ons meekijken. Daarin wordt over de Bijbel verteld en vaak wordt er aan de kinderen een opdracht gegeven die ze thuis uit kunnen voeren (bijvoorbeeld tijdens de preek). Natuurlijk is er ook dan een lied dat aansluit bij de kinderen!

Met Kerst besteden we extra aandacht aan de kinderen in de kerk en die online meekijken. Wat dat dit jaar is, zien jullie op 25 december!

Tijdens de 40-dagen tijd is er gewoonlijk een project waarmee gedurende 7 weken naar Pasen toe gewerkt wordt.

Ook gedurende de adventtijd loopt er een bijzonder project, waarmee gedurende vier weken naar Kerst wordt toe gewerkt. Heel bijzonder is het instuderen van een Kerstmusical door de kinderen. Kijk maar eens naar de foto van de afgelopen Kerstviering!


Last but not least:
Tijdens de kinderkring bijeenkomsten wordt er ook (als het mag met de geldende maatregelen)  een collecte gehouden. Het spaardoel van de kinderen is de Stichting Het Vergeten Kind.
Deze stichting zet zich in voor 32.000 kinderen in Nederland die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Vergeten kinderen met soms heftige geestelijke littekens die niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen, omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. En dus niet gewoon kind kunnen zijn. In de opvangcentra is veelal te weinig bewegingsvrijheid, te weinig speelmogelijkheden en te weinig specialistische hulp.
Het vergeten kind vindt het belangrijk dat kinderen die noodgedwongen voor korte of langere tijd in Nederlandse opvangcentra verblijven een zo normaal mogelijk leven leiden met een dagbesteding die past bij hun leeftijd, zodat ze niet geïsoleerd raken en de stressvolle situatie waar ze vandaan komen kunnen vergeten. Daarom zet de stichting zich in om voor deze vergeten kinderen een omgeving te creëren waarin ze weer gewoon kind kunnen zijn.
Het Vergeten Kind werkt samen met Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers.
Op www.hetvergetenkind.nl kunt u meer informatie vinden over deze stichting.

terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.