PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Muzikale begeleiding

Muzikale begeleiding

De orgelbegeleiding in de erediensten wordt verzorgd door onze vaste kerkmusicus, organist en  cantor, dhr. André Verheus, samen met een aantal gast-organisten.
In bijzondere diensten, zoals b.v. met Pasen, Pinksteren of Kerst is er bovendien vaak medewerking door het Vredekerk Music Ensemble, dat gevormd wordt door een groep muzikale gemeenteleden.
Enkele keren per jaar - traditioneel ook in de kerstnachtdienst - is er medewerking aan de dienst door een koor.
Met de komst van het nieuwe liedboek “Zingen en bidden in huis en kerk” is er een enorme verscheidenheid aan nieuwe liederen voor de gemeentezang gekomen. De vraag die zich aandiende was, welke liedkeuze maken wij en hoe raken we vertrouwd met deze liederen?
Onze vaste predikant, ds. Renske Zandstra en onze kerkmusicus-cantor, dhr. André Verheus werken nauw samen om hier invulling aan te geven. Om de samenzang te ondersteunen is er een Cantorij opgericht, die de liederen meerstemmig instudeert. Bij de introductie van het nieuwe liedboek, op de startzondag 1 september 2013, hebben zij het prachtige lied “Ga met God en Hij zal met je zijn” (nr.416) ingestudeerd. De vele positieve reacties zorgden er voor dat  meer mensen nieuwsgierig werden naar het samen zingen en liederen instuderen voor de gemeentezang. De Cantorij is een groep actieve en enthousiaste mensen. Zij oefenen twee weken voor de zondaguitvoering samen met onze organist en kerkmusicus André Verheus de liederen meerstemmig in. Het zijn vaak gezellige en leerzame muziekavonden. De repetitieavonden zijn op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur. Alle Cantorijleden ontvangen per e-mail de bladmuziek per partij met een muziekbestand, waardoor men thuis al de liederen kan instuderen hetgeen de instudeertijd behoorlijk verkort en de kwaliteit ten goede komt. Ook verlenen gemeenteleden die een muziekinstrument bespelen regelmatig hun medewerking, zodat deze zondagen een extra muzikale invulling krijgen.

terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.