PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Muzikale begeleiding

Muzikale begeleiding


In april 2021 is onze vaste kerkmusicus, organist en cantor, dhr. André Verheus verhuisd naar een ander deel van het land en is er voor deze werkzaamheden een vacature ontstaan. De orgelbegeleiding in de erediensten wordt daarom verzorgd door een aantal gast-organisten.
In bijzondere diensten, zoals b.v. met Pasen, Pinksteren of Kerst is er bovendien vaak medewerking door het Vredekerk Music Ensemble, dat gevormd wordt door een groep muzikale gemeenteleden.
Enkele keren per jaar - traditioneel ook in de kerstnachtdienst - is er medewerking aan de dienst door een koor.
Met de komst van het nieuwe liedboek “Zingen en bidden in huis en kerk” is er een enorme verscheidenheid aan nieuwe liederen voor de gemeentezang gekomen. Om de samenzang te ondersteunen is er een Cantorij opgericht, die de liederen meerstemmig instudeert. Bij de introductie van het nieuwe liedboek, op de startzondag 1 september 2013, hebben zij het prachtige lied “Ga met God en Hij zal met je zijn” (nr.416) ingestudeerd. De vele positieve reacties zorgden er voor dat  meer mensen nieuwsgierig werden naar het samen zingen en liederen instuderen voor de gemeentezang. De Cantorij is een groep actieve en enthousiaste mensen. Zij oefenen twee weken voor de zondaguitvoering samen met de organist en kerkmusicus-cantor (zodra die er weer is) de liederen meerstemmig in. Het zijn vaak gezellige en leerzame muziekavonden. De repetitieavonden zijn op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur. Alle Cantorijleden ontvangen per e-mail de bladmuziek per partij met een muziekbestand, waardoor men thuis al de liederen kan instuderen hetgeen de instudeertijd behoorlijk verkort en de kwaliteit ten goede komt. Ook verlenen gemeenteleden die een muziekinstrument bespelen regelmatig hun medewerking, zodat deze zondagen een extra muzikale invulling krijgen.

terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.