PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Spaar- of deeldoosjes Spaar- of deeldoosjes

Het begrip “deeldoosjes” of ‘’spaardoosjes’’ is wellicht niet bij een ieder van u bekend. Toch is het iets wat al jaren lang door o.a. de ZWO bij u onder de aandacht wordt gebracht. Ooit, in zeg maar vervlogen tijden, werd het begrip “Gast aan Tafel” binnen de kerk geïntroduceerd. Het was feitelijk een actie van wat nu heet Oxfam Novib en deze actie had als doel een potje o.i.d. op tafel te zetten bij iedere maaltijd en daar werd dan een kleine geldelijke bijdrage in gedaan, net zoveel als de maaltijd per persoon kostte. Eén keer per jaar werden deze doosjes/potjes ingeleverd en het totaal ging naar de verschillende hulporganisaties waaronder ook Kerk in Actie.
“Gast aan Tafel “ bestaat nog steeds, maar Kerk in Actie heeft zich daar los van gemaakt en heeft de afgelopen jaren een eigen initiatief hierin ontwikkeld, denk aan de 15 cents-actie rondom Kinderen in de Knel. Naast deze 15 cents actie zijn de DEELDOOSJES door Kerk in Actie omarmd. De meeste ZWO ‘s in Nederland delen binnen de kerken jaarlijks deeldoosjes uit rond Pinksteren en een jaar later kunnen deze door gemeenteleden weer worden ingeleverd. Het is uiteraard de bedoeling deze doosjes zo vol mogelijk met munt-/papiergeld in te leveren. Ook onze ZWO doet aan de uitdeling en inzameling mee. De opbrengst gaat uiteraard naar Kerk in Actie die het op hun beurt keurig verdelen over: ZENDING, WERELDDIACONAAT en NOODHULP.
 
terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.