PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
WELKOM WELKOM
Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Soesterberg. Ons kerkgebouw is de Vredekerk, Gen. Winkelmanstraat 101. Er is iedere zondag, uitzonderingen daargelaten, om 10.00 uur een kerkdienst. Klik voor meer informatie op één van de onderwerpen in de menu-lijst aan de linkerkant. Contact-informatie vindt u hier.
 
Pastorale brief "Een teken van leven" nr. 16, 2 juli 2020 Pastorale brief "Een teken van leven" nr. 16, 2 juli 2020
We leven in een verwarrende tijd: het coronavirus trekt diepe sporen in de samenleving, misschien ook wel bij onszelf of in onze omgeving, we kunnen of mogen elkaar niet meer ontmoeten, de kerk moest gesloten worden en het pastorale werk kwam vrijwel stil te liggen. Om toch gestalte te geven aan onze verbondenheid en u op de hoogte te houden, publiceren we wekelijks een pastorale brief met de titel "Een teken van leven". Klik hier om de laatste versie te openen. Oudere versies zijn nog beschikbaar in de ‘Downloads’ sectie.
 
Maatregelen i.v.m. coronavirus Maatregelen i.v.m. coronavirus
In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn er t/m 5 juli 2020 geen kerkdiensten in de Vredekerk. Tevens zijn diverse activiteiten vervallen of vervangen door online overleg, waaronder de vervaardiging en distributie van Kerk Onderweg. Op 12 juli a.s. worden de kerkdiensten hervat. Daarbij dienen de voorschriften m.b.t. de verspreiding van het coronavirus strikt nageleefd te worden. Hiervoor wordt momenteel gewerkt aan een gebruiksplan, de details hiervan worden binnenkort bekend gemaakt. Zoals het er nu uit ziet, zullen de diensten vanaf 19 juli online gevolgd kunnen worden. Ook hiervan worden de details z.s.m. bekend gemaakt. De afgelopen maanden hebben we elkaar op de hoogte gehouden middels een wekelijkse pastorale brief. Hiervan zullen er nog twee verschijnen (op 10 en 17 juli). Daarna zal Kerk Onderweg, mogelijk in een nieuwe vorm, weer gaan verschijnen.
 
Giften voor het streamen van onze kerkdiensten Giften voor het streamen van onze kerkdiensten
Zoals al eerder bekend is gemaakt, zullen binnen enkele weken onze kerkdiensten via internet uitgezonden gaan worden, zodat gemeenteleden die verhinderd zijn of om gezondheidsredenen niet de dienst kunnen bijwonen, nu en in de toekomst de mogelijkheid geboden wordt om via internet toch een beetje in ons midden te zijn. Hiervoor is een investering nodig van ca. € 3.500. De kerkenraad roept hiervoor uw hulp in en vraagt u om specifiek voor dit doel een ruimhartige gift te doen. U doet toch ook mee? Kijk hier voor meer informatie.
 
Collecte Collecte
Nu de kerkdiensten niet door kunnen gaan, kan er al die tijd in de kerk niet gecollecteerd worden. Daarom bieden we u de mogelijkheid om toch uw gaven te geven d.m.v. een "digitale collecte". De betaling vindt plaats m.b.v. iDeal. De Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) heeft ons geholpen om dit mogelijk te maken.
De opbrengst is voor de helft bestemd voor de diaconie (b.v. voor een bloemetje voor mensen die deze periode erg eenzaam zijn), en voor de helft voor het kerkenwerk in het algemeen (zoals de wekelijkse pastoraatsbrief). Wij hopen op een goede opbrengst!
Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, klik dan hier voor de instructies.
 
Nieuw fotoalbum Nieuw fotoalbum
Onlangs is er een nieuw fotoalbum aan deze website toegevoegd, waarin een aantal mooie beelden van de kleurterkerk op 28 juni 2020, de eerste na de periode waarin dat ten gevolge van de corona-maatregelen niet mogelijk was. 
Klik hier om direct naar het fotoalbum te springen. U kunt er natuurlijk ook naar toe navigeren via het menu links op deze pagina.
 
Jaarthema 2019/2020 "Een goed verhaal" Jaarthema 2019/2020 "Een goed verhaal"
Het jaarthema voor 2019/2020 luidt "Een goed verhaal". Het nieuwe jaar is gestart met een feestelijke startdienst op 8 sept. 2019 met als thema "Uitgekozen". Centraal hierin stond het verhaal uit 1 Samuel 16: 1 - 13, over hoe de profeet Samuel op zoek moet naar een opvolger voor koning Saul, die niet aan zijn bestemming beantwoordt.
Het nieuwe jaarthema wordt vorm gegeven door een mooie themaposter die ons het hele jaar zal herinneren aan het thema.
Na de dienst werden er, onder het genot van koffie met slagroomsoesjes, vanuit de ‘sprekershoek’ in de ontmoetingsruimte een aantal bij het thema passende activiteiten aangekondigd, zoals bij elkaar thuis een spel spelen, vrijwilligersavond, escape room, boekbespreking en wijn proeven. U hoort er in de loop van het seizoen meer van.
 
Fotoalbums en films Fotoalbums en films
De in mei 2018 ingevoerde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verbiedt het om duidelijk herkenbare beelden van personen zonder hun schriftelijke toestemming openbaar te maken. Daardoor waren we genoodzaakt om fotoalbums en films van diverse activiteiten en bijzondere diensten van deze website te verwijderen. Wilt u helpen ze terug te krijgen? Klik dan hier.
 
Ruimte huren? Ruimte huren?
De Vredekerk heeft uitgebreide mogelijkheden v.w.b. de huur van ruimten voor diverse doeleinden, zoals vergaderingen, symposia, uitvoeringen, recepties, feestjes, e.d.
lees meer »
 
Wie biedt zich aan? Wie biedt zich aan?
Om alle activiteiten te kunnen organiseren wil de werkgroep E-missie graag uitbreiden met een aantal nieuwe enthousiaste leden.
lees meer »
 
Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk
In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief, op allerlei gebied. Toch zijn er nog een paar hiaten. Kijk daarom ook eens hier.
 
De preek De preek
Wilt u nog eens rustig de preek van een onlangs gehouden dienst nalezen? U vindt deze hier, maar u kunt ook op 'Downloads' klikken in het menu aan de linkerkant. Een andere mogelijkheid is: type het woord preek in in het zoekveld rechtsboven in het scherm en klik dan op de loep ernaast.
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl

Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.