PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Van de Voorzitter Van de Voorzitter

Hoera, geen 1,5 meter maatschappij meer!

Dat is een logische eerste reactie nu het (demissionaire) kabinet heeft aangegeven deze verplichting los te gaan laten. Direct daaropvolgend wordt wel het dringende advies gegeven gepaste afstand te blijven houden. Tsja, en dat maakt het gelijk weer lastig. Want wat is een gepaste afstand, en in welke situaties? Hoe directief wil je blijven zijn, en waar mag je uitgaan van het eigen verantwoordelijkheidsgevoel van gemeenteleden. De afgelopen week hebben wij ons daar als kerkenraad mee bezig gehouden, en dan blijkt ook snel dat niet iedereen daar dezelfde mening over heeft. Volstrekt logisch overigens, gezien de complexiteit van het vraagstuk. Uiteindelijk moeten er wel knopen worden gehakt en dat hebben we gedaan, wetende dat er altijd nog bijgesteld kan worden bij gebleken noodzaak. De nieuwe Corona regelgeving is door Bart op donderdag 30 september in de uitnodiging voor de dienst van 3 oktober gecommuniceerd. Ik zal deze als bijlage ook nog toevoegen in deze Kerk Onderweg. Overigens is deze ook op de website te vinden. In de basis komt het erop neer dat het aanmelden voor de dienst is afgeschaft, er nog wel een registratieplicht is maar er geen QR- code zal worden gecheckt, gemeentezang gedurende de hele dienst weer is toegestaan (niet uit volle borst gezien het risico in een niet optimaal geventileerde ruimte) en dat we de rechterrij banken (van achteruit bezien) reserveren voor gemeenteleden die de 1,5 meter afstand in ere willen houden. Koffiedrinken liefst buiten, maar als we dit binnen doen dan echt aandacht geven aan de onderlinge afstand en niet te veel loopbewegingen. Neem toch ook vooral uw eigen verantwoordelijkheid door continu gepaste afstand te houden en op deze manier ieders wensen te respecteren. Laten we elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte geven!

In de vorige editie heb ik al een vooraankondiging van de gemeenteavond gedaan. De geplande datum is nu donderdag 28 oktober geworden. Ik hoop veel van u ook weer in deze vorm te mogen ontmoeten, graag deze datum vast in de agenda reserveren. Binnenkort zal er ook een brainstormavond worden gehouden hoe we het jaarthema ‘Van U is de toekomst’ kunnen projecteren op onze gemeente en haar omgeving. Doel is vooral frisse ideeën op tafel te krijgen waardoor we elkaar ook weer van energie kunnen voorzien en vooral ook andere vormen bedenken waarmee we verbinding met de omgeving kunnen maken. Hoe mooi zou het zijn als we met het opheffen van de 1,5 meter samenleving deze ook weer kunnen gaan omarmen.

Jaap van den Hoek

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.