PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Van de Voorzitter Van de Voorzitter

EINDELIJK!

Afgelopen zondag 27 februari hebben we weer onze eerste ‘open’ kerkdienst mogen beleven. Nog niet alles is vrijgegeven, en we vragen nog steeds om rekening met elkaar te houden, maar het voelt voor mij als een bevrijding. En ik hoop van ganser harte dat deze versoepelingen nu ook echt bestendig zijn en dat we deze impactvolle 2 jaren achter ons kunnen laten. Ook wel weer even wennen als je zonder mondkapje door de supermarkt loopt en aan het bridgen bent met 4 mensen aan tafel. Alsof je stiekem toch iets stouts aan het doen bent wat eigenlijk nog niet mag. Laten we vooral weer koesteren wat kan en daar met elkaar ten volle van genieten. 
Alle recentelijke aandacht voor grensoverschrijdend gedrag zorgt ervoor dat iedere organisatie daar hernieuwd bij stil staat. Zowel in het bedrijfsleven, op scholen als binnen verenigingen. Ook binnen onze kerkelijke gemeente moeten we van het principe uitgaan dat dit kan gebeuren. Uiteraard is iedere vorm van dit gedrag ontoelaatbaar, maar hoe zorgen we er dan voor dat wanneer het zich voordoet de gedupeerde zich voldoende veilig en beschermd voelt om dit te melden? En is bekend waar en bij wie? Binnen de PKN is hier een procedure voor. Het beleid bij de Vredekerk is dat de melding kan plaatsvinden bij ieder lid van de kerkenraad. Deze zal vervolgens de procedure gaan volgen om hier vooral de noodzakelijke zorgvuldigheid te betrachten. We zullen dit protocol binnenkort nog eens tegen het licht gaan houden. Als afsluiting wil ik alle leden van de cantorij van harte bedanken voor de bijdrage die zij in de afgelopen periode aan de diensten op zondag hebben geleverd. Als er geen of gedeeltelijke samenzang mogelijk is, dan is het enorm fijn en mooi om toch de liederen vanuit de cantorij te horen zingen. Dit moet toch weer allemaal worden georganiseerd engerepeteerd. En de kwaliteit van de zang was ook om trots op te zijn. We mogen heel blij zijn dat jullie dat samen hebben willen oppakken. Dank daarvoor!!
Helaas zijn we ondanks de verschillende advertenties er nog niet in geslaagd een opvolger voor André te vinden. We blijven volhouden om dit mooie bezit als gemeente richting de toekomst te handhaven.

Jaap van den Hoek

terug
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring
Gemeenteprofiel
Predikantenprofiel
Werkplan
 
 
 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.