PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Van de Voorzitter Van de Voorzitter

NUMMER 100!!

En daar is hij dan, mijn honderdste ‘Van de voorzitter’, een jubileum uitgave 😊. Ik heb het er nog even bij gezocht. De eerste in deze vorm heb ik geschreven in september 2011, deze startte als volgt:

Een eerste ‘Van de voorzitter’. 
Het afgelopen moderamen hebben we afgesproken dat het een goed idee is dat ik in iedere Kerk Onderweg een stukje schrijf over het reilen en zeilen in en rondom onze Vredekerk. Is ook een goede manier om u als gemeentelid beter op de hoogte te houden van wat er zoal speelt.

Dit reilen en zeilen is dus 100x gepoogd in deze vorm te delen. Ik heb ze allemaal nog, als je deze door zou lezen geeft dit een mooie bloemlezing van ruim 10 jaar Vredekerk. Doet me ook beseffen dat ik al heel lang als voorzitter betrokken ben bij de Vredekerk. Bij de start nooit kunnen bedenken dat ik zo’n lange termijn aan zou blijven. Al heel veel wel en wee in deze periode meegemaakt, ik heb er ook veel van geleerd, al was en is het niet altijd even makkelijk. Maar het geeft ook veel voldoening om op deze manier mijn bijdrage te mogen leveren. Mijn huidige termijn loopt tot en met 2024, voor mezelf 2 belangrijke doelen gesteld om in deze periode te realiseren. Dan is het een mooi moment om het stokje en ook deze rubriek over te kunnen dragen.  

Een van deze doelen is het serieus oppakken van het thema ‘Toekomstgericht gemeente zijn’. Hiertoe gaan we aan de slag om op een professionele manier een gemeentescan uit te voeren met het diagnose-instrument Nieuw Kerkelijk Peil. Dit geeft gemeenten een instrument om een pad uit te zetten naar de toekomst. Nieuw Kerkelijk Peil is opgezet door de Protestantse Theologische Universiteit en de analyse en het rapport daaruit wordt ook door hen uitgevoerd en opgeleverd. Middels een enquête die uit een 50-tal meerkeuzevragen bestaat kan iedereen zijn of haar mening geven over alle aspecten die relevant zijn binnen de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Dit is anoniem om enerzijds de privacy te waarborgen, en anderzijds de drempel om feed-back te geven zo laag mogelijk te maken.

Essentieel is dan natuurlijk dat we van velen van u deze informatie krijgen, niet alleen van de ‘vaste kerkbezoekers’, maar zeker ook van betrokkenen daaromheen. Juist dan horen we wat wellicht gemist wordt of hoe we beter ‘in het veld’ kunnen staan. Deze enquête kan zowel op papier als on-line worden ingevuld. We willen de gemeenteavond gebruiken om met de aanwezigen de enquête in te vullen. Daarnaast zullen we zoveel mogelijk betrokkenen rondom de Vredekerk digitaal benaderen om via een link de enquête digitaal in te vullen. Beide varianten zullen als geheel door Protestantse Theologische Universiteit worden geanalyseerd.

Bij deze dan ook mijn dringende oproep om op 

DINSDAG 14 JUNI AANWEZIG TE ZIJN OP DE GEMEENTEAVOND !!

We starten om 20.00 uur en zullen voldoende tijd voor deze enquête inruimen. We hebben echt ieders mening en input nodig om met een frisse blik vooruit te kunnen kijken en vervolgens op te pakken wat daarvoor nodig is.  

Jaap van den Hoek


 

terug
 
 
 
Externe links
Doorgeef-lichtje
PKN
JOP
MijnKerk
Kerk in Actie
De Bijbel
EO - Geloven
 
Vredekerk Soesterberg
 
Informatie
Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl
Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl
 
Direct naar...
Kerkdienst gemist
Beleid veilige gemeente
Ruimte huren?
Beleidsplan
Ledenadministratie
Privacy verklaring

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.