PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Voor de jongsten (0 - 4 jaar)

Oppas
Voor de jongsten (0 - 4 jaar)

Voor de allerkleinsten kan er op verzoek oppas geregeld worden. Deze wordt gehouden in een vriendelijke en lichte ruimte van de Vredekerk en geleid door twee vrijwilligers vanuit de gemeente. Net zoals alle vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken, zijn ook zij uiteraard in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.
De kinderen kunnen naar hartenlust spelen met het ruim beschikbare speelgoed. Ook krijgen ze iets te drinken en – rekening houdend met hun leeftijd – een koekje of rozijntjes.
Omdat geloofsopvoeding in deze leeftijdsgroep vooral zit in sfeer en beleving, is het mogelijk om te luisteren naar mooie kindergeloofsliedjes of samen een boekje te lezen rondom een Bijbelverhaal.
De kinderen kunnen worden opgehaald tijdens de collecte in de kerk, zodat ze samen met de anderen de zegen van God ontvangen. Ophalen van de kinderen na afloop van de kerkdienst kan uiteraard ook.
Contactpersoon:  dszandstra@pknsoesterberg.nl

Het is ook goed mogelijk dat jonge kinderen tijdens de dienst in de kerkzaal blijven. Er staat in de hoek van de kerkzaal - aan de kant van de kerkenraadskamer en het voorbedeboek - een “speelgoedkist”. Deze is gevuld met een speelkleed, boekjes, knuffels, kleurpotloden en kleurboeken en ander “stil” speelgoed voor deze leeftijdsgroep. De kinderen kunnen (met hun grootouders, ouders of begeleiders) speelgoed pakken en zich tijdens de kerkdienst vermaken. Uiteraard zijn de (groot)ouders en begeleiders dan verantwoordelijk voor hoe het loopt.

terug
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?
info@pknsoesterberg.nl

Webmaster:
webmaster@pknsoesterberg.nl

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.