PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdiensten

Kerkdiensten

Onderstaand een overzicht van de kerkdiensten in de komende tijd. Kijk voor meer informatie rondom de kerkdiensten hier.

Bent u slecht ter been en heeft u vervoer naar de kerk nodig? Laat het even weten aan één van de kerkenraadsleden of stuur een e-mail naar en het wordt geregeld.

Voor de kleintjes onder de basisschoolleeftijd kan er op verzoek oppas geregeld worden. Daarnaast is er voor deze groep een speelgoedkist met "stil" speelgoed beschikbaar in de kerkzaal. Kijk voor meer informatie hier.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is er, behalve tijdens de schoolvakanties, iedere zondag kinderkring, geleid door één van de leden van een groep vrijwilligers.

Tieners kunnen om de twee weken terecht in een tienerdienst, die parallel aan de gewone dienst gehouden wordt in één van de ruimtes in de Vredekerk. Ook deze dienst wordt geleid door enkele vrijwilligers.

Na de dienst is er in de ontmoetingshal gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie te drinken.

 
19 januari 19 januari

10.00 uur: Vredekerk

Voorganger: Ds. R. Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten kerkdiensten
2e collecte: Diaconie - Make-A-Wish Nederland

“Voorproefje”, is het thema, en we luisteren naar Johannes 2: 1 - 11, over de bruiloft te Kana. De mensen krijgen een voorproefje van de bijzonder dingen die ze zullen gaan meemaken met Jezus, van wie de eerste leerlingen hebben gehoord dat hij de Messias is.

 
26 januari 26 januari

10.30 uur: Caroluskerk
Eenheidszondag
Oecumenische dienst


Voorgangers: Ds. R. Zandstra en dhr. J. van Kempen
Collecte: Raad van kerken / oecumene

De oecumenische dienst op deze zondag staat in het teken van de week van gebed voor de eenheid van de christenen. Het thema zal zijn: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”, naar Handelingen 28: 2. Het materiaal is voorbereid door een groep christenen op Malta. Aan deze dienst zal het projectkoor weer muzikale medewerking verlenen. We moeten deze dienst nog voorbereiden met elkaar. Na afloop willen we net als vorig jaar een lunch organiseren in het parochiehuis. We zullen tegen die tijd enkele mensen vragen om daarvoor dingen mee te nemen en met elkaar te delen.

 
2 februari - Kleuterkerk 2 februari - Kleuterkerk

12.00 uur: Caroluskerk

Korte viering voor kinderen van 4 - 8 jaar van 12.00 - 13.00 uur in de Caroluskerk, o.l.v. pastor Wies Sarot. 
Maria en Jozef hebben een kindje gekregen. Jezus heet Hij. Ze zijn heel blij met Jezus. Daarom gaan ze naar de tempel om God te danken voor hun lieve baby. In de tempel komen ze bijzondere mensen tegen. Mensen die al heel veel over Jezus weten, ook al hebben ze Hem nog nooit gezien. Het wordt een bijzonder feestje daar in de tempel. Kom je ook? Misschien kan je je feestkleren van Kerst nog een keer aantrekken, want het was wel een feestje daar in het huis van God.
Voor de collectemand mag je koekjes of snoepjes meebrengen voor na afloop van de viering en voor de papa’s, mama’s en grootouders staat dan koffie of thee klaar.
Kleuterkerk Soesterberg is een samenwerking tussen de Martha Maria Parochie en de Vredekerk. Het is een oecumenische viering.
Neem je broertjes, zusjes, ouders- en grootouders mee!
 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.