PKN
Protestantse gemeente te Soesterberg (Vredekerk)
 
Kerkdiensten

Kerkdiensten

Onderstaand een overzicht van de kerkdiensten in de komende tijd. Kijk voor meer informatie rondom de kerkdiensten hier.

Bent u slecht ter been en heeft u vervoer naar de kerk nodig? Laat het even weten aan één van de kerkenraadsleden of stuur een e-mail naar en het wordt geregeld.

Voor de kleintjes onder de basisschoolleeftijd kan er op verzoek oppas geregeld worden. Daarnaast is er voor deze groep een speelgoedkist met "stil" speelgoed beschikbaar in de kerkzaal. Kijk voor meer informatie hier.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is er, behalve tijdens de schoolvakanties, iedere zondag kinderkring, geleid door één van de leden van een groep vrijwilligers.

Tieners kunnen om de twee weken terecht in een tienerdienst, die parallel aan de gewone dienst gehouden wordt in één van de ruimtes in de Vredekerk. Ook deze dienst wordt geleid door enkele vrijwilligers.

Na de dienst is er in de ontmoetingshal gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie te drinken.

 
22 september 22 september

10.00 uur: Vredekerk

Vredeszondag
Oecumenische dienst
M.m.v. het Gemengd koor van de St. Carolus Borromeüs parochie


Voorgangers: Ds. R. Zandstra en mw. V.M. Stolwijk
Collecte: Protestantse kerk - Als de vrede ver te zoeken is

Deze zondag vieren we de oecumenische vredesdienst. Het thema van deze viering en van de Vredesweek is: “Vrede verbindt over grenzen”. We volgen in deze dienst de suggesties van de liturgiekrant van PAX. In 1 Samuel 19: 9 – 17 horen we hoe Saul zijn speer naar David werpt. David weet deze maar net te ontwijken. De vrouw van David, dochter van Saul, helpt hem op een slimme manier te ontsnappen. Muzikale medewerking wordt verleend door het Gemengd Koor van de parochie o.l.v. dirigent Jan de Groot.

 
29 september 29 september

10.00 uur: Vredekerk

Voorganger: Dhr. J. Mulder (Nijkerkerveen)
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten kerkdiensten
2e collecte: Diaconie - Schuldhulpmaatje Soest

We vervolgen de lezing uit 1 Samuel met hoofdstuk 21: 2 – 10 waar David de heilige toonbroden en het zwaard van Goliat te pakken krijgt.

 
6 oktober 6 oktober

10.00 uur: Vredekerk

Israëlzondag


Voorganger: Ds. R. Zandstra
1e collecte: Protestantse kerk - Leren door ontmoeting en dialoog
2e collecte: Diaconie - Eigen kosten

Deze zondag is het Israëlzondag, en we zijn ons nog meer dan anders bewust van onze onopgeefbare verbondenheid met Israël. De lezing is uit 1 Samuel 24: 1 – 23, waar David de kans krijgt Saul (die hem probeert te doden) van het leven te beroven. Hij snijdt alleen een stuk van zijn kleding af en laat hem in leven…

 
13 oktober 13 oktober

10.00 uur: Vredekerk

ZWO-zondag
M.m.v. de cantorij


Voorganger: Ds. R. Zandstra
1e collecte: Kerk en pastoraat - Kosten predikant
2e collecte: Kerk in Actie - Werelddiaconaat - Wereldvoedseldag

 
 
 
Informatie

Opmerkingen of vragen?

Webmaster:

 
Externe links

Dagmeditatie

PKN

JOP

Kerkplein Soest

MijnKerk

Kerk in Actie

De Bijbel

EO - Geloven

 
Vredekerk Soesterberg
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.